Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Koronatodistus kannattaa hakea ajoissa – sen voi saada joko kännykkään tai paperille tulostettuna

EU-kansalaisten ja EU:ssa asuvien digitaalinen koronatodistus kelpaa kaikkialla EU:ssa. Todistuksen saa sähköisesti Kelan Omakannasta, ja se helpottaa vapaata liikkumista EU:n sisällä. Sen on määrä tulla käyttöön koko unionissa elokuun alkuun mennessä.

Jos ei voi käyttää Omakantaa, todistuksen voi pyytää Eksotelta joko soittamalla tai käymällä millä tahansa hyvinvointiasemalla.

Todistus toimitetaan kahden arkipäivän kuluessa omalle hyvinvointiasemalle tai kotiosoitteeseen.

Kolme eri dokumenttia kertovat, että on joko saanut covid-19-rokotuksen tai testissä negatiivisen tai positiivisen testituloksen tai sairastanut ja parantunut covid-19-taudista.

Digitaaliset versiot voi tallentaa mobiililaitteelleen tai tulostaa. Digitaalinen allekirjoitus vahvistaa todistuksen aitouden.

Todistus tulee pyytää hyvissä ajoin ennen matkaa. Sen saamiseen voi mennä useita päiviä, varsinkin jos se tilataan postitse kotiosoitteeseen. Jos tietoa esimerkiksi saaduista rokotteista ei löydy Omakannasta, ei niitä voida tulostaa.