Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kirkko ja sen ympäristö kohentuvat

Joutsenon kirkko ja sen ympäristö kohentuvat. Kirkon ulkoseinä on rapattu uudelleen, ja kirkkoa ja sen ympärillä olevaa puutarhaa sekä hautausmaata reunustava kuusiaita on kadonnut maisemasta.

1970-luvulla istutettu kuusiaita on vuosikymmeniä sitten jäänyt hoitoleikkaamatta, mikä näkyi vuosikymmeniä myöhemmin aidan ränsistymisenä.

Kuusiaidan poistuttua jäljelle jää kiviaita. Jos se on jatkossa riittävä, uutta kuusiaitaa ei istuteta. Kuusiaidan poistaminen suojelee myös kiviaitaa juurten aiheuttamalta murtumiselta.

Kirkon ulkoseinän rappausta on korjattu. Rappaus oli eteläseinustalla vanhan hautausmaan puolella päässyt harmaantumaan ja rapisemaan niin, että kirkon seinustalle piti virittää varoittava nauha estämään kulkua liian lähellä seinää.

Myös kirkon kattoremontti on paraikaa suunnitteilla. Katon kunnosta ja kunnostustarpeesta on tähän mennessä tehty arvioita muun muassa dronen avulla.

Lappeenrannan seurakuntayhtymän talousjohtaja Kari Virtanen kertoo, että katto pystytään korjaamaan, eikä sitä tarvitse uusia. Remontti alkaa ensi vuonna.

Kirkon satavuotisjuhlaviikkoa vietetään sunnuntaista 22. elokuuta lähtien seuraavan viikon ajan.