Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Etelä-Karjala on nyt koronaepidemian kiihtymisvaiheessa – Tartuntoja todetaan erityisesti nuorilla, rajoitusten kiristämistä pyritään välttämään

Eksote peräänkuuluttaa kansalaisilta vastuullisuutta, jotta tiukimpia rajoituksia ei tarvitsisi ottaa Etelä-Karjalassa käyttöön.

Etelä-Karjala on siirtynyt koronavirusepidemian kiihtymisvaiheeseen, tiedottaa Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri Eksote.

Kiihtymisvaiheeseen siirtymisen totesi Eksoten koronanyrkki tiistaisessa kokouksessaan.

Epidemian voimistumisesta huolimatta Eksote pyrkii välttämään koronarajoitusten kiristämistä alueella.

– Pyrimme välttämään toistaiseksi voimakkaampien rajoitusten voimaan tuloa, joten toivomme väestöltä nyt vastuullista käytöstä, kommentoi tiedotteessa Etelä-Karjalan keskussairaalan johtajaylilääkäri Marjo Numminen.

Tartunnat leviävät Nummisen mukaan tällä hetkellä erityisesti nuorten keskuudessa, mikä poikii jatkotartuntoja nuorten vanhemmille. Enin osa Eksoten alueen tartunnoista on tällä hetkellä peräisin yksityishenkilöiden tapaamisista, mökkibileistä ja yleisötapahtumista.

– Näitä voidaan ehkäistä välttämällä lähikontakteja ja huolehtimalla siitä, että ei osallistu tapahtumaan oireisena, Numminen neuvoo tiedotteessa.

Eksote painottaa, että tartuntojen vähentämisessä auttavat maskin käyttäminen, lähikontaktien välttäminen ja tapahtumiin osallistuminen harkiten.

– Ravintoloissa ja kahviloissa käymisen voi tehdä vastuullisesti huolehtimalla lähikontaktien välttämisestä, tiedotteessa linjataan.