Lukijan kynä | Tyrmin sukuseura vietti 20-vuotisjuhlaa vuoden myöhässä

Tyrmin sukuseura ry juhlisti 20-vuotista taivaltaan upeissa puitteissa Lappeenrannan Upseerikerholla 24. heinäkuuta. Merkkipäivää piti juhlia jo viime kesänä, mutta koronapandemia siirsi juhlakokouksen tälle kesälle.

Sukuseuran tarina alkoi jo 1990-luvulla Jorma Tyrmin tehtyä monistemuotoisen sukukirjan ja koottua ensimmäiseen yhteiseen tapaamiseen Ononrannan metsästysmajalle 40 henkilöä suvun molemmista päähaaroista. Epävirallinen tapaaminen oli heinäkuussa 1998, ja silloin päätettiin kutsua koolle mahdollisen sukuseuran perustava kokous heinäkuulle 2000.

Tyrmin sukuseura ry:n perustamiskirja allekirjoitettiin 15. heinäkuuta 2000 Karsturannan Ononrannassa. Paikalla oli peräti 80 suvun jäsentä eri puolilta Suomea ja Ruotsia, sekä kaukaisimmat tulivat Ranskasta saakka.

Perustamiskokouksen jälkeen on kokoonnuttu sääntöjen mukaisesti kolmen vuoden välein Joutsenossa, Imatralla ja Lappeenrannassa eri paikoissa. Näiden lisäksi on tehty laivaretki Saimaalle kesällä 2005, jolloin kävimme partiolaisten Toverilla Muukonsaaressa ja Satamosaaressa, sekä juhlistettu 10-vuotista sukuseuraa bussikiertoajelulla suvun Joutsenon asuinpaikoilla vuonna 2010.Mainittakoon vielä, että vuoden 2009 sukukokous järjestettiin El Faro -laivalla tehdyn yksityisen risteilyn yhteydessä.

Sukuseuralle on tehty myös oma postimerkki ja virallisesti rekisteröity sukuvaakuna, jotka ovat sukuseuran jäsenten käytettävissä. Sukuseuran täydennetty historia valmistui 2008, ja se on luettavissa muun muassa Joutsenon kirjastossa. Päivitettyjä historioita on saatavissa sähköisenä versiona yhdistyksen puheenjohtajalta.

Parhaimmillaan sukuseuraan on kuulunut 126 jäsentä, nykyinen jäsenmäärä on 113. Juhlakokoukseen Upseerikerholle oli saapunut 43 suvun jäsentä, joista nuorin oli neljän viikon ikäinen.

Tyrmin sukuseuran jäsenistö muodostuu kahdesta erillisestä suvusta.

Tyrmin sukuseuran jäsenistö muodostuu kahdesta erillisestä suvusta, jotka ovat saaneet nykyisen nimensä Soljalan kylän Tyrmin talosta 1700-luvulla.

Toisen suvun esi-isät ovat olleet aiemmin Punta-nimisiä ja toisen suvun esi-isät Suikkasia.

Juhlakokous aloitettiin perinteisesti ruokailulla. Varsinaisen kokouksen lisäksi ohjelmassa oli Marjatta Anttosen taidokasta viulun soittoa ja taikuri Jorma Vertasen esiintyminen sekä pitkäaikaisten ja toiminnassa aktiivisesti mukana olleiden muistaminen kunniakirjoin ja suvun vaakunapinssein.

Sukuseuran hallitukseen valittiin seuraavaksi kolmivuotiskaudeksi puheenjohtajaksi Jorma Tyrmi, Lappeenranta, varapuheenjohtajaksi Toni M. Tyrmi, Hämeenlinna, Anni Tyrmi, Vantaa, Raino Tyrmi, Hyvinkää, Riitta Kaplas, Joutseno, Tuula Tyrmi, Joutseno, ja Ritva Vauhkonen, Joutseno.

Toiminnantarkastajiksi valittiin Antti Tyrmi, Lahti, ja Eeva-Liisa Aho, Lappeenranta.

Tyrmin sukuseura ry:n puheenjohtaja

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka