Kiertoajelu muistomerkiltä toiselle on Joutseno-päivien uusi tapahtuma – avajaiset Hinkanrannassa keskiviikkona ja pääjuhla lauantaina torilla

Joutseno-päivät alkavat keskiviikkona Hinkanrannassa ja päättyvät kirkonmeininkeihin sunnuntaina. Sari Pullinen

Joutseno-päivien avajaiset pidetään keskiviikkona 18. elokuuta kello 17 Hinkanrannassa. Rieskaemäntä Tuula Partasen ja tulentalloja Tapio Jauhon avauspuheenvuoron jälkeen ohjelmassa on haastemölkkyottelu sekä Juhani Koivistolaisen hanurimusiikkia sekä yhteislaulua.

Torstaina 19. elokuuta kello 18–22 tanssitaan Jänhiälän lavalla Kirsti Ukkosen ja Tanssiorkesteri Hummereiden tahtiin. Perjantaina 20. elokuuta kello 17 alkaen pelataan Martikanpellon koulun alakentällä kyykkää ja petankkia ja heitetään tikkaa ja hevosenkenkää.

Perinteistä tikanheittoa kilpalajina esittelee SM-mitalisti Timo Karhu Taipalsaarelta. Paikalla on Karjala Kuulan puffetti.

Lauantaina 21. elokuuta Joutseno-päivien pääjuhlassa julkistetaan uusi rieskaemäntä. Tilaisuuden avaa riemuylioppilas Pekka Kaivola, ja juhlapuheen pitää Joutsenon yhteiskoulun ja lukion senioriyhdistyksen vuoden senioriksi valitsema Kouvolan kaupunginjohtaja Marita Toikka.

Musiikista vastaa George Cloudy -yhtye kokoonpanolla Lauri Kuosa, Juuso Partanen ja Heikki Pöyhiä. Juhlassa selviää myös, kuka on Joutseno-lehden lukijoiden äänestämä vuoden joutsenolainen 2021. Juhla alkaa aamukymmeneltä ja kestää noin 1,5 tuntia.

Juhlan päätyttyä lähtee bussi muistomerkkikiertoajelulle, joka on uusi tapahtuma pääjuhlassa. Kierros suuntautuu muistomerkeille keskustaajaman läheisyydessä.

Sunnuntaina 22. elokuuta on kirkossa perinnejumalanpalvelus, joka on samalla Joutsenon kirkon 100-vuotisjuhlamessu. Huntukävely lähtee huntukiveltä, jonne kokoonnutaan aamuyhdeksältä. Joukkoon voi liittyä matkan varrelta.

Kirkonmäellä vaihdetaan rieskoja. Kirkossa on esillä Laura Luostarisen Dimitrij Belinskij´n valokuvista kokoama kirkon alkuvaiheita esittelevä valokuvanäyttely.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka