Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Etelä-Karjala siirtyi koronaepidemian leviämisvaiheeseen – terveydenhuollon kantokyky on uhattuna

Etelä-Karjala on siirtynyt koronavirusepidemian leviämisvaiheeseen. Etätyösuositus, kasvomaskisuositus ja suositukset riskiryhmien suojaamiseksi ovat voimassa lokakuun loppuun saakka.

– Useat koulualtistukset ovat saattaneet koululuokkia karanteeniin, ja haluamme päätöksellä turvata lähiopetuksen, lasten ja nuorten harrastustoiminnan sekä oman toimintamme jatkumisen, summaa alueellisen tilannekuvaryhmän puheenjohtaja Tuula Karhula.

Aiempaa tarkemmin seurataan sairaalahoitoa tarvitsevien potilaiden määrää. Tartuntapiikki hipoo maaliskuisia lukuja. Tartuntaketjuja on useita, eikä tartunnanjäljitys ehdi jäljittää kaikkia ryppäitä ajoissa.

T erveydenhuollon kantokyky on uhattuna ja sairaalahoidon tarve on kasvussa. Etelä-Suomen aluehallintovirasto rajoittaa yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten järjestämistä Eksoten alueella 25. elokuuta lähtien 17. syyskuuta saakka.

Suositus on, että yksityistilaisuuksissa noudatetaan samoja omaehtoisia rajoituksia kuin yleisötilaisuuksissa ja yleisissä kokouksissa.

Sisätiloissa ja rajatuissa ulkotiloissa voi järjestää kokoontumisia ilman henkilömäärärajoitusta, mutta sisätiloissa yli kymmenen hengen kokoontumisissa täytyy voida säilyttää turvaväli.

Yli 50 henkilön ulkotilaisuuksissa on voitava välttää fyysistä kontaktia toisiin, mutta tietyn mittaisia turvavälejä ei vaadita.