Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Poliisi tutkii katalysaattorivarkauksia – varkaat iskeneet myös Joutsenossa

Joutsenossa ja muualla Lappeenrannassa on pelkästään 3.–7. elokuuta välisenä aikana viety katalysaattori seitsemästä autosta. Poliisi tutkii tapauksia varkauksina.

Rikosylikonstaapeli Antti Kaipian mukaan poliisissa katalysaattorivarkauksiin on aiemmin suhtauduttu yksittäistapauksina, mutta nyt poliisi paneutuu niihin tarkemmin.

Alkuvuodesta lähtien poliisille on tullut kaikkiaan parikymmentä ilmoitusta katalysaattorivarkauksista Lappeenrannassa, Imatralla ja Luumäellä. Kaipian mukaan poliisilla ei ole vielä tarkkoja tietoja varkauksien tekijästä tai tekijöistä. Myöskään yleisövihjeitä ei ole tullut.

Kaipia pitää todennäköisenä, että kyseessä ovat yksittäiset henkilöt, jotka ovat hoksanneet katalysaattorien sisältämien jalometallien platinan, rodiumin ja palladiumin arvon. Hyväkuntoisesta uudesta katalysaattorista voi saada jatkomyynnissä 500 euroa ja vanhemmistakin pari sataa.

Katalysaattorit on irrotettu useissa tapauksissa auton pohjasta leikkaamalla tai sahaamalla. Varkauden kohteeksi joutuneiden autojen merkit vaihtelevat laidasta laitaan, eikä vuosimalleissakaan poliisin tietoon ole tullut selkeää kaavaa.

Poliisi pyytää silminnäkijähavaintoja tai muuten asiasta tietäviä ilmoittamaan havaintonsa sähköpostilla vihjeet.kaakkois-suomi@poliisi.fi tai puhelimitse 0295 414 559.