Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tuhat rokotusaikaa yli 12-vuotiaille keskiviikkona Isossa-Kristiinassa – Rokotukseen voivat tulla kaikki eteläkarjalaiset

Keskiviikkona rokotusaikaa on pidennetty kello 20 saakka.

Ensi keskiviikkona Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri tarjoaa tuhatta rokotusaikaa ilman ajanvarausta Isossa-Kristiinassa Lappeenrannassa.

Eksote kertoo tiedotteessa, että paikalle rokotuksiin toivotaan 12 vuotta täyttäneitä nuoria. Keskiviikkona rokotusaikaa on pidennetty kello 20 saakka, mutta muinakin päivinä 12-vuotiaat ja sitä vanhemmat voivat tulla ensimmäiseen koronarokotukseen ilman ajanvarausta arkipäivisin kello 9.30–14.30.

Eksoten tiedotteen mukaan 12–15-vuotiaiden rokotukset ovat käynnissä Isossa-Kristiinassa ja Imatran Torigalleriassa sekä pohjoisissa kunnissa vapaana olevien rokotusaikojen puitteissa.

Alle 16-vuotiaiden rokotekattavuus on Etelä-Karjalassa vielä matala ja sen toivotaan lisääntyvän ripeästi, kun alueen rokotusaikoja lisätään.

– Ison-Kristiinan rokotukseen voivat tulla kaikki eteläkarjalaiset myös muista kunnista kuin Lappeenrannasta, palvelupäällikkö Satu Simolin kertoo tiedotteessa.

Kouluilla rokotukset aloitetaan erikseen ilmoitettavana aikana syksyllä.

12–15-vuotias voi päättää rokotuksestaan itse, mutta terveydenhuollon ammattilainen arvioi asian tapauskohtaisesti.