Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Eksote aloitti koronarokotukset kouluilla, ensin vuorossa oli Taipalsaari – Katso koulujen rokotuspäivät tästä

Rokotukset voidaan antaa vain jo 12 vuotta täyttäneille. Aikaa ei tarvitse varata etukäteen.

Koronarokotukset Etelä-Karjalan kouluilla ovat alkaneet. Ensimmäiseksi rokotukset alkoivat Taipalsaaren koululla tänään.

Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri Eksote kertoo tiedotteessa, että rokotukset voidaan antaa vain jo 12 vuotta täyttäneille.

Rokotuksiin ei tarvitse varata aikaa etukäteen, vaan rokotuksiin tullaan kouluterveydenhoitajan ohjeiden mukaisesti. Koulut tiedottavat alueellisista järjestelyistä Wilman kautta.

Parikkalassa rokotukset alkavat maanantaina 30. elokuuta, Lemillä ja Savitaipaleella tiistaina 31. elokuuta, Rautjärvellä keskiviikkona 1. syyskuuta sekä Ruokolahdella ja Luumäellä torstaina 2. syyskuuta.

Lappeenrannassa Joutsenon koululla rokotukset alkavat maanantaina 30. elokuuta, Sammonlahden koululla lähiaikoina, Kesämäen koululla perjantaina 3. syyskuuta, Lauritsalan koululla tiistaina 7. syyskuuta ja Myllymäen koululla torstaina 9. syyskuuta.

Imatralla Kosken koulukeskuksella rokotukset alkavat maanantaina 30. elokuuta, Mansikkalan koulukeskuksella tiistaina 31. elokuuta ja Vuoksenniskan koulukeskuksella keskiviikkona 1. syyskuuta.

Rokotukset annetaan lapsille ja nuorille käytettäväksi hyväksytyillä Pfizerin ja Modernan valmisteilla.

Jos oppilas täyttää 12 vuotta myöhemmin tänä vuonna, hän saa koronarokotuksen vasta 12 vuotta täytettyään.

Abeille suositellaan kakkosrokotetta ennen yo-kirjoituksia

Eksote järjestää edelleen myös walk in -rokotuksia. Lappeenrannan Isoon-Kristiinaan voivat ensimmäiseen koronarokotukseen tulla kaikki eteläkarjalaiset 12 vuotta täyttäneet ilman ajanvarausta.

Iso-Kristiinassa rokotetaan arkipäivisin kello 9.30–14.30. Tänään rokotuksia annetaan kello 20 saakka.

Imatran Torigalleriaan voivat tulla eteläkarjalaiset 12 vuotta täyttäneet ensimmäiseen koronarokotukseen ilman ajanvarausta torstaina 26. elokuuta kello 13–16.

Eksote toivoo, että mahdollisimman moni abiturientti kävisi ylioppilaskirjoitusten takia ottamassa kakkosrokotuksen, jos ykkösrokotuksesta on kulunut 8 viikkoa.

Etelä-Karjalassa on nyt useita koronavirukselle altistuneita. Kouluilla on asetettu oppilaita ja henkilökuntaa karanteeniin.