Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tuomas Tujulan kisaviikonloppu Brands Hatchissa oli haastava – kaudesta jäljellä Valencian-osakilpailu

Joutsenolainen Tuomas Tujula kilpaili Englannissa Brands Hatchin radalla ajetuissa GT World Challenge Eurooppa Sprint Cup -osakilpailuissa viikonloppuna.

Brittiläisen Garage 59 -tallin Aston Martin #159 GT3:a ajava Tujula sijoittui autokuntansa kanssa ensimmäisessä osakilpailussa 24. sijalle ja toisessa osakilpailussa sijoitus oli 19.

– Ajoin muihin verrattuna pidemmän stintin ja nousin sen alussa sijalle 17, kunnes automme takarenkaat ylikuumenivat ja se hidasti vauhtiamme. Lopussa yksi pieni lipsahdus itseltäni ja kaksi autoa pääsi ohi. Kyseistä lipsahdusta lukuun ottamatta olisin voinut antaa itselleni viimeisestä lähdöstä puhtaat paperit. Harmittaa. Haastava viikonloppu kokonaisuudessaan, Tujula kertoo tiedotteessa.

Kilpailun vapaissa harjoituksissa suomalaiskuljettajan Aston Martin sai heti kontaktia, jonka seurauksena auton vaihdelaatikko hajosi. Huoltotoimet veivät sen verran aikaa, että autokunnalta jäi toinen ajosessio kokonaan väliin ja kaksikko joutui starttaamaan aika-ajoon käytännössä kylmiltään.

Aston Martinilla kilpaileva Tujula sai viikonlopun lähdöistä kaksi Silver Cup -luokan pistesijaa, sijat 10 ja 9. Ennen kauden viimeistä kilpailuviikonloppua Tujula ajaa luokkansa yhteispisteissä sijalla 12.

– Tiedän, että meillä on täydet mahdollisuudet ajaa luokassamme palkintopallille ja yleiskilpailussa kymmenen joukkoon. Palikat ovat olemassa. Se vaatii ehjää kisaa ja sitä, että kaikki toimii sataprosenttisesti, Tujula sanoo.

Urheiluautojen GT World Challenge Eurooppa Sprint Cupin kauden viimeinen osakilpailu ajetaan 25.–26. syyskuuta Valenciassa Espanjassa.