Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Suomenhevosten kulkue kirkonkylällä

Sari Pullinen

Maanantaina 6. syyskuuta vietetään suomenhevosen päivää. Joutsenossakin järjestetään Suomen hevosenomistajien keskusliiton haastetapahtuma.

Joutsenon Ratsastajien ratsukot liikkuvat kulkueena Joutsenon keskustan läpi illansuussa.

Suomenhevoskulkue lähtee leipomolta kello 18 ja kulkee Keskuskadun, Saimaantien ja Lappeentien kautta hyvinvointiaseman parkkipaikalle.

Ratsukoita voi jututtaa noin kello 18.30–19. Joutsenon Ratsastajat esittäytyy ja tarjoaa kahvia ja pientä purtavaa suomenhevosen päivän kunniaksi, mikäli sää on otollinen.

Erityisesti autoilijoita pyydetään huomioimaan hevoset. Eläin saattaa pelästyä yhtäkkisiä ääniä, ja siksi ratsukot toivovat yleisöltä rauhallista liikkumista.

Äkillinen juoksentelu ja huutelu saattaa säikäyttää hevosen, vaikka kulkueeseen osallistujat ovatkin kokeneita ratsukoita.

Suomenhevonen on kiinteä osa maan historiaa ja kansallisaarre, ainutlaatuinen, aito kotimainen hevonen. Nykyaikana se tunnetaan monipuolisena harrastehevosena.

Haastetapahtumia järjestetään maanantaina yli 70 ympäri Suomen.