Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Koronasuositukset jatkuvat Etelä-Karjalassa

Etätyötä, kasvomaskien käyttöä ja riskiryhmien suojaamista koskevat suositukset ovat Etelä-Karjalassa edelleen voimassa.

Vaikka kahden metrin turvavälivelvoitteesta luovuttiin aluehallintoviraston (AVI) päätöksellä viime perjantaina, sisätiloissa kokoontuvien terveysturvallisuus on yhä varmistettava muilla keinoilla. Yli kymmenen hengen sisätilaisuuksissa yleisöä voi olla enintään puolet tilan paikkamäärästä. Ulkotiloissa yli 50 hengen tilaisuuden järjestäjän täytyy varmistaa, että osallistujat voivat välttää fyysisen kontaktin toisiinsa. AVIn määräys on voimassa 24. syyskuuta asti.

Etelä-Karjalan koronanyrkki suosittelee, että yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia koskevia rajoituksia noudatetaan myös yksityistilaisuuksissa. Alueellinen Covid-19-tilannekuvaryhmä opastaa myös kahdesti rokotettuja hakeutumaan koronatestiin lievienkin oireiden ilmaantuessa.

Tilannekuvaryhmä patistaa kaikkia 12 vuotta täyttäneitä ottamaan koronarokotteen. THL:n tutkimuksen mukaan kaikkien Suomessa käytettävien koronarokotteiden teho on kahden rokoteannoksen jälkeen hyvä koronavirustartuntaa vastaan ja erinomainen sairaalahoitoa vaativaa vakavaa koronavirustautia vastaan.

Eksote järjestää pidennetyn aukiolon rokotuspäivän seuraavan kerran kauppakeskus Isossa-Kristiinassa Lappeenrannassa ensi keskiviikkona 15.9. kello 9.30–18. Arkipäivisin 1- ja 2-rokotuksiin pääsee ilman ajanvarausta kello 9.30–14.30 Isossa-Kristiinassa ja Imatrankosken Tori-Galleriassa kello 13–16. Koronarokotuksiin voi myös varata ajan etukäteen.

Maakunta on edelleen koronavirusepidemian leviämisvaiheessa.