Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Renkaita ratsataan tänään

Perinteinen Rengasratsia järjestetään tänään maanantaina. Koko maan kattavassa liikenneturvallisuustapahtumassa selvitetään, millaisilla renkailla Suomen teillä liikutaan.

Autonrengasliiton, poliisin ja Liikenneturvan järjestämässä Rengasratsiassa tutkiaan renkaiden urasyvyydet ja ilmanpaineet, jotka vaikuttavat suoraan ajoturvallisuuteen.

Esimerkiksi kostealla asvaltilla auto pysähtyy urasyvyydeltään vielä kelvollisilla 4 millimetrin renkailla 80 kilometrin tuntinopeudesta 27,9 metrin matkalla. Lähes sakkorajalla olevilla 2 millin urilla jarrutusmatka kasvaa samasta vauhdista 37,7 metriin.

– Puutteita renkaissa voi jonkun verran kompensoida rauhallisella ajotavalla, mutta suuri riski on siinä, että yli puolet kuljettajista ei aiempien tutkimustemme mukaan tiedä, millaisessa kunnossa heidän renkaansa ovat, Rengasratsian kampanjapäällikkö ja Autonrengasliiton puheenjohtaja Jarmo Nuora sanoo kampanjatiedotteessa.