Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kampanja haastaa antamaan ulkoiluapua ja viemään vanhukset ulos

Ikäinstituutin Vie vanhus ulos -kampanja kutsuu jälleen läheisiä, vapaaehtoisia ja hoitotyön ammattilaisia ulkoilemaan tukea tarvitsevien vanhusten kanssa.

Ulkoiluavulle on tarvetta, sillä Ikäinstituutin mukaan miltei joka kolmas yli 75-vuotias kokee suuria vaikeuksia puolen kilometrin kävelyssä.

Koronarajoitukset ovat instituutin mukaan vähentäneet entisestään ikääntyneiden liikkumista. Säännöllisen ulkoilun esteitä ovat lisäksi liikkumiskyvyn ongelmat, kaatumisen pelko ja yksinäisyys.

Helpoin tapa osallistua Vie vanhus ulos -kampanjaan on ulkoilla oman läheisen kanssa ja ilmoittaa ulkoilukerrat tai kävelykilometrit vievanhusulos.fi-verkkosivuille. Sosiaalisessa mediassa voi jakaa ulkoilutarinoita aihetunnisteella #VieVanhusUlos.

Oman kunnan vapaaehtoistoiminnan koordinaattorilta voi myös kysellä ulkoiluapua tarvitsevia iäkkäitä, ja paikallisista järjestöistä voi tiedustella ulkoiluystävätoiminnasta.

Joutsenossa sekä muualla Lappeenrannassa ja koko maakunnassa iäkkäiden ulkoilutoimintaa koordinoi Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiirin (Eksote) Iso apu -palvelukeskuksessa työskentelevä Riia Karels.

Kampanja jatkuu 8. lokakuuta asti. Se huipentuu 7.10. valtakunnalliseen iäkkäiden ulkoilupäivään, jota vietetään vuosittain vanhustenviikon torstaina.