Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Poliisi kerää eteläkarjalaisilta aseita ja ammuksia – viranomaisille luovutettavista pyssyistä ja panoksista on ilmoitettava etukäteen

Kaakkois-Suomen poliisi kerää aseita, ammuksia ja räjähteitä Etelä-Karjalassa lokakuussa. Ne voi nyt luovuttaa valtiolle ilman seuraamuksia.

Luovuttajan hallussa syystä tai toisesta olevista aseista, ammuksista ja räjähteistä on ilmoitettava poliisille etukäteen ennen keräyksen käynnistymistä. Niihin ei saa itse koskea eikä toimittaa niitä poliisilaitokselle.

Poliisi ottaa ilmoituksia vastaan 8. lokakuuta asti puhelimitse numerossa 050 399 7766 arkisin kello 8–16 tai sähköpostilla osoitteessa asekerays.kaakkois-suomi@poliisi.fi.

10.–15.10. järjestettävän keräyksen aikana poliisi noutaa aseet, ammukset ja räjähteet niiden sijaintipaikalta luovuttajalle tarkemmin ilmoitettavana ajankohtana. Keräyksen piiriin kuuluvia tavaroita ei saa luovuttaa muille kuin poliisille.

Ase- ja räjähdekeräys järjestetään yhteistyössä puolustusvoimien kanssa. Viranomaiset vastaavat aseiden, ammusten ja räjähteiden asianmukaisesta hävittämisestä.

Vanhentuneet räjähdysaineet saattavat olla herkkiä ja arvaamattomia räjähtämään. Myös ase voi olla tottumattoman käsittelijän käsissä vaarallinen.

Yleensä aseita voi toimittaa poliisilaitokselle, kunhan siitä ilmoittaa etukäteen.