Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Etelä-Karjala palasi koronaepidemian kiihtymisvaiheeseen – maskeja voi edelleen käyttää halutessaan, mutta laaja suositus poistuu

Koronavirusepidemia on Etelä-Karjalassa palannut leviämisvaiheesta kiihtymisvaiheeseen eli aiempaa alemmalle tasolle.

Maskisuositus on voimassa yli 12-vuotiaille ruuhkaisissa, julkisissa sisätiloissa ja joukkoliikenteessä. Suositus perustuu kunkin omaan harkintaan eri tilanteissa. Maskia kannattaa käyttää erityisesti, jos on rokottamaton.

Etätyösuositus päättyy kahden viikon päästä perjantaina eli 15. lokakuuta valtakunnallisen linjauksen mukaisesti. Eksoten infektiovastaanotot suljetaan samana päivänä.

Kun laaja maskisuositus poistuu, koronarokotusten merkitys korostuu. Tilannekuvaryhmän mukaan vain täydellä koronarokotesarjalla voi osallistua turvallisesti tapahtumiin tai palata työpaikalle ilman maskia.

Noin 80 prosenttia koronatartunnan saaneista on ollut ilman rokotesuojaa.

Koulut ovat THL:n mukaan matalan riskin paikkoja, joten maskin käytölle ei ole tässä tilanteessa vakavaa tarvetta Etelä-Karjalassa. Kouluissa voi kuitenkin halutessaan jatkaa maskin käyttöä.