Ahvenlammen koirapuistosta on tulossa alkuun väliaikainen: "Jos viiden vuoden päästä todetaan, ettei koirapuistotoimintaa enää syystä tai toisesta alueella jatketa, niin puisto puretaan"

Toimenpidelupahakemus Joutsenon ensimmäisen koirapuiston rakentamiseksi Ahvenlammelle ei poikinut määräaikaan mennessä huomautuksia kaupungin rakennusvalvontaan.

Kesällä kun toimenpidelupaa hakenut kaupungin kadut ja ympäristö -osasto kuuli naapurustoa kirjeitse, kaksi taloutta vastasi vastustavansa koirapuiston rakentamista liikenteen lisääntymisen ja siitä aiheutuvien vaaratilanteiden sekä asumisviihtyvyyden laskemisen takia.

Toimenpidelupaa on haettu tilapäisen koirapuiston rakentamiseksi viiden vuoden määräajaksi.

Näin kaupunginpuutarhuri Laura Ratilaisen mukaan siksi, että koirapuisto on sijoittumassa alueelle, joka asemakaavassa on yleisten rakennusten korttelialuetta.

– Koirapuiston sijainti on asemakaavan vastainen, joten pysyvää lupaa ei voida myöntää. Tilapäinen lupa kuitenkin voidaan tällaisessa tapauksessa myöntää, Ratilainen sanoo.

Tilapäisen luvan umpeuduttua koirapuiston tilannetta tarkastellaan hänen mukaansa uudelleen.

– Jos kaikki asiat ovat kunnossa viiden vuoden päästä, eli koirapuistolle on edelleen käyttöä ja sen ylläpito on onnistunutta, eikä muita tarpeita alueen käytölle ole ilmaantunut, voidaan hakea poikkeamispäätöstä. Jos se saadaan, niin koirapuistotoimintaa voidaan jatkaa.

– Jos taas viiden vuoden päästä todetaan, ettei koirapuistotoimintaa enää syystä tai toisesta alueella jatketa, niin puisto puretaan, Ratilainen selvittää.

Koirapuisto on tarkoitus rakentaa Ahvenlammen uimalalle johtavan tien itäpuolelle Hongistontien pohjoispuolelle. Tien eteläpuolella on Hongiston asuntoalue.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka