Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vanhuksille suunnattu yhteydenottokortti auttaa saamaan palveluita

Lappeenrannassa otetaan käyttöön Hoksauta minut -yhteydenottokortti. Sen lähettämällä yksinäiset tai muutoin haastavassa elämäntilanteessa olevat vanhukset voivat kertoa, millaisia palveluita tarvitsisivat.

Näin on tarkoitus tavoittaa syrjäytyneitä tai muuten palvelujen ulkopuolella olevia vanhuksia. Koronapandemian myötä tällaisia henkilöitä on yhä enemmän.

Yhteydenottokorttiin täytetään omat tiedot, ja se postitetaan kortissa valmiiksi olevaan osoitteeseen Eksotelle. Postimaksu on maksettu valmiiksi.

Eksoten ammattilaiset käyvät yhteydenottopyynnöt läpi, ja kortit välitetään eteenpäin esimerkiksi erilaisiin ryhmiin, saamaan keskusteluapua tai purkamaan jotakin käytännön ongelmaa.

Kortin lähettäjä voi pyytää, että häneen ottaisi yhteyttä Eksoten ohjaus ja neuvonta, Etelä-Karjalan Muistiluotsi, kaupungin tai kuntien liikuntaneuvonta tai seurakunnan diakoniatyöntekijä.

Kortteja on alettu jakaa esimerkiksi hyvinvointiasemilla ja apteekeissa. Niitä tulee jakoon myös kirjastoihin ja Winkki-asiakaspalvelupisteeseen sekä seurakuntiin.

Korttikampanja toteutuu eri palveluntarjoajien yhteistyönä. Kampanjassa ovat mukana Etelä-Karjalan Muisti ry, kuntien liikuntatoimet, ev.lut. seurakunnat ja Eksote. Korttikampanjaa koordinoi Lappeenrannassa Eksote.