Eksote hakee lupaa aloittaa yhteistoimintaneuvottelut – talousarvioesitys ei miellyttänyt kuntia

Kunnat eivät olleet tyytyväisiä Eksoten ensi vuoden budjettiesitykseen, vaan vaativat siitä vähennettäväksi seitsemän miljoonaa euroa. Eksoten johdon mukaan vaaditut leikkaukset vaikuttaisivat sekä henkilöstöön että palveluihin.

Kyse on syyskuussa tietoon tulleesta 15 miljoonan euron lisälaskusta kunnille. Lisärahoituksen tarvetta Eksote perustelee pakollisilla menoilla kuten hoidon tarpeen kasvulla ja kilpailutuksissa tulleilla hinnankorotuksilla.

Talousarvio on Eksoten mukaan laadittu realistisesti eli siten, että nykyinen palvelutuotanto pystytään järjestämään lain mukaisesti.

Koska budjettia on luultavasti leikattava, Eksoten on aloitettava yhteistoimintaneuvottelut. Neuvottelukutsu lähtee tämän viikon lopulla, jos hallitus hyväksyy yt-neuvottelujen aloittamisen.

Vaaditun suuruiset budjettileikkaukset aiheuttaisivat irtisanomisia, osa-aikaistamisia, lomautuksia tai heikennyksiä palvelussuhteiden ehtoihin.

Eksoten toimitusjohtaja Timo Saksela sanoo, että vielä olisi löydettävissä korkeintaan joidenkin satojen tuhansien eurojen säästöjä, mutta vaaditun seitsemän miljoonan vähennysten löytyminen ei onnistu ilman palveluverkkoon puuttumista.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka