Kaupunginhallitus esittää: tulo- ja kiinteistöveroprosentit ennallaan

Lappeenrannan tulo- ja kiinteistöveroprosentit ovat pysymässä ensi vuonna nykyisellä tasolla.

Kaupunginhallitus esittää valtuustolle, että tuloveroprosentti on ensi vuonna 21.

Vuoden 2022 tuloveroprosentista päätettäessä lukitaan myös vuoden 2023 tuloveroprosentin peruste, muistutetaan talous- ja rahoitusjohtaja Jari Iskaniuksen ja talousarviopäällikkö Risto Lammin kaupunginhallitukselle valmistelemassa päätösesityksessä.

Kaikkien kuntien tuloveroprosenttia alennetaan vuodelle 2023 saman verran. Alennus liittyy sosiaali- ja terveydenhuollon sekä pelastustoimen uudistukseen, joka siirtää näiden palveluiden rahoituksen kunnilta valtion kautta hyvinvointialueille.

Tällä hetkellä näyttää siltä, että veroprosentin leikkaus olisi 12,39 prosenttiyksikköä. Eduskunta päättää veroprosentin toteutuvan leikkauksen ensi vuonna.

Yleiseksi kiinteistöveroprosentiksi, jota sovelletaan muun muassa maapohjaan, kaupunginhallitus esittää 1,43:a. Vakituisista asuinrakennuksista kiinteistöveroa perittäisiin 0,55 ja muista asuinrakennuksista kuten kesämökeistä 1,15 prosenttia. Rakentamattoman rakennuspaikan kiinteistövero on nykyään 3 ja voimalaitosten 2,85 prosenttia.

Yleishyödyllisille yhteisöille ei ole omaa kiinteistöveroprosenttia eli ne maksavat kiinteistöomaisuudestaan veroa kuten muutkin. Verohuojennusta ei ole niille luvassa myöskään ensi vuonna.

Kiinteistöverouudistus tulee voimaan aikaisintaan vuonna 2023. Kiinteistöverotusta on tarkoitus uudistaa niin, että verotusarvot vastaisivat paremmin alueen hintatasoa ja rakentamiskustannuksia.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka