Kaikilta kotitalouksilta kerättävään jätehuollon perusmaksuun merkittävä korotus

Jätehuolto käy joutsenolaisille ja muille eteläkarjalaisille ensi vuonna nykyistä kalliimmaksi. Etelä-Karjalan Jätehuolto Oy:n (EKJH) kotitalouksilta perimä perusmaksu nousee 15 prosenttia. Euroissa tämä tietää asumismuodosta riippuen puolentoista–parin euron lisälaskua vuodessa.

EKJH perustelee hinnankorotusta sillä, että merkittävä osa sen palveluista tuotetaan joko ilmaiseksi tai maksuilla, jotka eivät kata syntyviä kustannuksia. Näitä palveluita ovat Hyödyksi-asemat, Rinki-verkostoa täydentävät ekopisteet, aluekeräys-pisteet, vaarallisten jätteiden keräyskierrokset ja apteekkien vanhojen lääkkeiden vastaanotto sekä näihin palveluihin liittyvä tiedotus, neuvonta ja laskutus.

Viime vuonna kaikilta talouksilta kerätyt perusmaksut ja Hyödyksi-asemien käyttäjiltä perityt vastaanottomaksut ylittivät kustannukset ilman laskutusta, neuvontaa ja tiedotusta noin 30 000 eurolla. EKJH:n mukaan tarve on noin 250 000 euroa.

Etelä-Karjalan jätelautakunta hyväksyi ensi vuoden alussa voimaan astuvan jätemaksutaksan tiistaina. Muutoin maksut pysyvät pitkälti entisellään.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka