Toikansuon jätevedenpuhdistamolta lähtevä vesi on edelleen heikkolaatuista, mutta häiriön vaikutus jää ennakoitua vähäisemmäksi

Poikkeavan väkevien teollisuusjätevesien vaikutuksia puhdistustuloksiin on tarkkailtu tämän viikon aikana tihennetysti.

Alkuviikolla tulleen teollisuusjätevesipulssin haittavaikutukset näkyvät Toikansuon jätevedenpuhdistamolta lähtevän veden laadussa edelleen, kertoo Lappeenrannan Energia.

Tiedotteen mukaan häiriön enimmäisvaikutus jää kuitenkin ennakoitua vähäisemmäksi. Perjantaihin mennessä prosessissa näkyi edelleen häiriövaikutus hieman laskevana, mutta edelleen koholla olevina päästöarvoina.

Poikkeavan väkevien teollisuusjätevesien vaikutuksia puhdistustuloksiin on tarkkailtu tämän viikon aikana tihennetysti, ja ensimmäisiä seurantatuloksia valmistui tänään perjantaina.

Ensimmäiset Rakkolanjoen ja Haapajärven vesinäytteiden tulokset kertovat näkyvää muutosta havaintopaikoilta lisääntyneenä sameutena, kiintoaine- ja ravinnepitoisuuksina ja etenkin hygieniabakteerien kasvuna.

Lappeenrannan Lämpövoima Oy:n vesi- ja ympäristöpäällikkö Riitta Moisio kertoo tiedotteessa, että vesistön tilanteen seuranta jatkuu vesistönäytteillä Rakkolanjoesta ja Haapajärvestä seuraavan kerran marraskuun alussa.

Poikkeamatilanne syntyi, kun Etelä-Karjalan Jätehuolto joutui ohjaamaan biokaasulaitokselta lähtevät väkevät jätevedet poikkeuksellisesti viemäriin johdettavien jätevesien joukkoon.

Kukkuroinmäelle tulevien esikäsittelytoimenpiteiden myötä vastaavien tapahtumien odotetaan jatkossa estyvän.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka