Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Dess Terentjevan ja Susanna Hynysen Neonkaupunki sai Kontu ry:n palkinnon – Terentjeva kertoo Joutseno-lehden laajassa haastattelussa, kuinka hän määrätietoisesti pyrki kohti kirjailijan uraa

Suomen Tolkien-seura Kontu ry:n vuosittain parhaalle fantasiakirjalle jakama Kuvastaja-palkinto on myönnetty Dess Terentjevan ja Susanna Hynysen romaanille Neonkaupunki (Like).

Terentjeva on käynyt koulunsa Joutsenossa, ja Joutseno-lehden uusimmassa numerossa hän kertoo laajassa haastattelussa määrätietoisesta työskentelystään kohti kirjailijan uraa.

Neonkaupunki on kirjasarja, josta on ilmestynyt kaksi osaa ja jonka kolmatta osaa kirjailijat parhaillaan kirjoittavat.

Raati luonnehti voittajakirjaa rankaksi ja raa'aksi mutta jollain tapaa hyvin kiehtovaksi. “Kirja tuo uutta kotimaiseen fantasiaan, rosoisen ja urbaanin sekundaarisen maailman, jossa elää viimeisten vuosikymmenten nuorisokulttuuri rinnallaan häivähdys vanhoja myyttejä.”

Luonteva osa kerrontaa ovat sukupuolten ja seksuaalisuuden moninaisuus.

Palkinto myönnettiin torstaina Helsingin kirjamessuilla.

Muut finalistit olivat Briitta Hepo-oja: Sydämiä seireeneille (Otava), Meri Luttinen: Myrskynsilmä (WSOY), Elina Pitkäkangas: Hukan perimät (Myllylahti), Arja Puikkonen & Emma Puikkonen: Löytölintu (Otava).