Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Joutsenossa on useita arvokkaita lampia ja muita kohteita, joista asukkaat muistuttivat kaavoittajaa

Suokumaanjärven luonto sai useita mainintoja, kun kaupunki kysyi osayleiskaavaa varten tietoja ja toiveita asukkailta ja maanomistajilta.

Suokumaanjärveä arvostetaan sekä lintuharrastusalueena että maisemaltaan hienona alueena järvi- ja peltomaisemineen ja joenuomineen.

Myös Matturinkosken myllyn jäänteet haluttiin osoittaa tärkeänä kulttuuriympäristökohteena.

Tärkeäksi luontokohteiksi nousi Laakunlampi Jänhiälän suunnalla, ja tärkeäksi retkeilypaikaksi oli merkitty Kuutostien eteläpuolella Kolmaslampi, joka kuuluu kolmen lammen kokonaisuuteen.

Kaupunki laatii pienvesistöjen ja lähikylien osayleiskaavaa, ja sitä koskevaan kyselyyn vastasivat ahkerimmin maanomistajat, loma-asukkaat ja virkistyskäyttäjät.

Kaavan laatijat saivat kyselyssä tärkeää materiaalia ja miettivät, kuinka ne voisi merkitä kaavaan.

– Monessa paikassa retkeillään jokamiehenoikeuden nojalla, mutta mietimme kaavan laadinnan yhteydessä, mitä kohteita merkitään ja millaisin merkinnöin, ja voisiko jonnekin merkitä esimerkiksi uuden virkistysreitin, kertoo yleiskaavainsinööri Annamari Kauhanen.