Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Sähkön hinta alenee vuodenvaihteen jälkeen, veden ja jäteveden nousee, ja kaukolämpöönkin tulee pieni korotus

Lappeenrannan Energian sähkön verkkopalvelun, veden, jäteveden ja kaukolämmön hinnat muuttuvat vuoden 2022 alusta. Sähkön veroton hinta laskee 10 prosenttia, veden ja jäteveden hinta nousee 5 prosenttia ja kaukolämmön hinta nousee 1,7 prosenttia.

Sähkömaksuilla katetaan sähköverkon käyttö-, kunnossapito- ja viankorjauskulujen lisäksi muun muassa mittaroinnin ja asiakaspalvelun kulut sekä verkon saneeraus ja investoinnit. Verojen osuus asiakkaan laskussa on noin 30–-50 prosenttia, eikä nyt tehtävällä hinnan muutoksella ole siihen vaikutusta.

Veden ja jäteveden hinta nostaa sekä omakotitalossa että kerrostalossa asujan vesimaksuja noin 3,5-4 euroa kuukaudessa. Vesiverkostoissa on korjausvelka kasvanut jo vuosia, ja saneerauksia on jatkossa tarkoitus lisätä. Investointien ansiosta vikojen aiheuttamat jätevesipäästöt ja vuodot ovat vähentyneet.

Etäluettavia vesimittareita vaihdetaan ensi vuodesta alkaen, ja uuteen jätevedenpuhdistamoon varaudutaan myös.

Vuoden 2022 alusta kaukolämmön energiamaksu nousee reilut kaksi prosenttia kohonneiden polttoainekustannusten ja polttoaineiden veronkorotusten vuoksi. Asiakkaan laskussa muutos näkyy noin 1,7 prosentin korotuksena.