Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Jo kahdesti palkittu Dess Terentjeva on Finlandia-palkintoehdokkaana nuortenkirjallaan Ihana

Dess Terentjevan (s. 1992) nuortenkirja Ihana on ehdolla lasten- ja nuortenkirjallisuuden Finlandia-palkinnon saajaksi. Ihana on säeromaani, eli kirjoitettu runomuotoon. Hän on saanut siitä jo aiemmin Taajuus Z -palkinnon.

Terentjeva on Ihanan lisäksi julkaissut kaksi osaa Susanna Hynysen kanssa kirjoittamastaan kirjasarjasta Neonkaupunki. Siitä kirjoittajakaksikko sai vastikään Kuvastaja-palkinnon.

Terentjeva on käynyt peruskoulun Joutsenossa ja oppinut täällä myös suomen kielen. Hän on syntynyt Petroskoissa ja muutti Suomeen kahdeksanvuotiaana Viipurista äitinsä kanssa. Nyt hän asuu Tampereella.

Lasten ja nuorten Finlandia-palkintoehdokkaat valitsi lautakunta, johon kuuluivat elokuva- ja tv-alan asiantuntija Petri Kemppinen ja kirjastoalan asiantuntija Päivi Jokitalo ja kehittämispäällikkö Emmi Jäkkö. Voittajan valitsee tietokirjailija Perttu Pölönen. Voittaja saa 30 000 euroa.

Terentjevan lisäksi ehdolla ovat Anne-Maija Aallon Mistä valo pääsee sisään, Malin Kivelän, Martin Glaz Serupin ja Linda Bondestamin Jos kohtaat karhun, Pia Krutsinin ja kuvittaja Jani Ikosen Kaupunki Kukaties, Laura Ertimon ja kuvittaja Mari Ahokoivun Aika matka! Lotta, Kasper ja luontokadon arvoitus ja Timo Parvelan ja kuvittaja Pasi Pitkäsen Kepler62 Terra: Kloonit.