Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Joutsenon ensimmäisen koirapuiston rakentaminen käynnistyi – valmista on hyvässä lykyssä vielä tänä vuonna

Joutsenon ensimmäisen koirapuiston rakentaminen Ahvenlammen ja Hongistontien väliselle metsäalueelle on alkanut tällä viikolla valmistelevilla töillä.

Koirapuisto pyritään samaan valmiiksi vielä tänä vuonna, mutta lumen tulosta riippuen työn valmistuminen saattaa venyä ensi kevääseen.

Koirapuisto avataan käyttäjille vasta, kun alue on kokonaan valmis ja käyttöönottokatselmus on tehty rakennusvalvonnan kanssa.

Puisto toteutetaan kaksiosaisena aitauksena, jossa on omat aitaukset pienille ja isoille koirille. Sisääntuloportille tehdään aidattu eteistila, jotta koirat eivät pääse karkuun portteja avattaessa.

Aitauksen kokonaispinta-ala on noin 3 500 neliömetriä.

Kaupunki rakennuttaa koirapuiston aidan ja tarvittavat kivituhkapintaiset kulkuväylät sekä asentaa muutamia penkkejä, roska-astioita ja infotaulun.

– Ensimmäisenä työnä koirapuiston aitalinjan kohdalta on poistettu puita, jotta aita voidaan rakentaa metsämaastoon, kaupunginpuutarhuri Laura Ratilainen selvittää kaupungin tiedotteessa.

– Aitauksen alueelta poistetaan myös kuolleet ja huonokuntoiset puut. Koirapuiston alue jää edelleen metsäiseksi, ja aitauksen ja Hongistontien väliin jää leveä, metsäinen suojavyöhyke, Ratilainen kertoo.

Talkoolaisiksi kaivataan puiston tulevia käyttäjiä eli koiranomistajia.

– Joutsenossa talkootöiksi on sovittu aitauksen sisäpuolisen alueen siistiminen ja vesakon raivaaminen. Talkoot pidetään, kun aita ja muut rakennustyöt ovat valmiit, Lappeenrannan kaupungin osallisuuskoordinaattori Pia Pulliainen kertoo kaupungin tiedotteessa.

Valmiin koirapuiston ylläpito jakautuu kahdelle taholle.

– Kaupungin kunnossapito tyhjentää roska-astiat ja huoltaa aidan sekä portit. Koirapuiston sisäosan ylläpidosta ja siisteydestä vastaavat koirapuiston käyttäjät, Ratilainen sanoo.

Tilapäiselle koirapuistolle myönnetty toimenpidelupa sai lainvoiman lokakuun lopussa.

Lupa on myönnetty viidelle seuraavalle vuodelle, jonka jälkeen koirapuiston tilannetta ja tarvetta tarkastellaan uudelleen.

Jos koirapuistolle on edelleen käyttöä, sen ylläpito on onnistunutta eikä muita tarpeita alueen käytölle ole ilmaantunut, voidaan hakea poikkeamispäätöstä.

– Jos se saadaan, niin koirapuistotoimintaa voidaan jatkaa. Jos taas todetaan viiden vuoden päästä, ettei koirapuistotoimintaa enää syystä tai toisesta alueella jatketa, niin puisto puretaan, Ratilainen selvittää.

Joutsenon koirapuiston talkooporukkaan ilmoittautumisia ottaa vastaan osallisuuskoordinaattori Pia Pulliainen, pia.pulliainen@lappeenranta.fi.