Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lauantaina on lapsen oikeuksien päivä muttei superlauantaita

Ennen koronapandemiaa perinteeksi muodostunutta lapsen oikeuksien päivän superpäivä-tapahtumaa ei järjestetä Joutsenohallissa tänäkään vuonna.

Joutsenon Pelastakaa lapset -yhdistys on yhdessä yhteistyökumppaniensa kanssa järjestänyt vuosittain lapsen oikeuksien päivänä 20. marraskuuta kaikille lapsiperheille avoimen ja maksuttoman tapahtuman.

Viime vuonna tapahtuma jäi väliin koronapandemian vuoksi, ja tartuntatautitilanne on osasyyllinen myös tämänvuotisen tapahtuman järjestämättä jäämiseen.

Paikallisyhdistyksen puheenjohtajan Anne Seleniuksen mukaan tapahtuma on järjestetty niin pienellä porukalla, että järjestelyt on aloitettava hyvissä ajoin. Koronatilanteen ennalta arvaamattomuuden vuoksi yhdistys päätti jo alkuvuodesta, että järjestelyihin ei ryhdytä.

Joutsenon Pelastakaa lapset on käyttänyt rajalliset resurssinsa perheiden tukemiseen.

– Olemme jakaneet ruoka-apua 5 000 euron verran, Selenius kertoo.

Lapsen oikeuksien päivänä lauantaina 20.11. Lappeenrannassa on perhetapahtuma kulttuuritila Nuijamiehessä ja Imatralla vietetään lasten lystilauantaita kulttuuritalo Virrassa.

Tapahtumat ovat osa Etelä-Karjalassa tällä viikolla vietettävää maakunnallista Metkat-lastenkulttuuriviikkoa.