Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pääkirjoitus | Maskin käytöstä annettiin jälleen vahva suositus, sillä koronatilanne on heikentynyt

Etelä-Karjalan koronatilanne on kääntynyt huonompaan suuntaan viime viikon aikana. Viime viikolla koronatapauksia todettiin 85, mikä merkitsee sitä, että maakunnassa on noustu takaisin parin kuukauden takaisiin tartuntalukemiin.

Maanantaina kokoontunut tilannekuvatyöryhmä antoi jälleen vahvan maskisuosituksen julkisiin sisätiloihin, myös joukkoliikennevälineisiin. Maskisuositus koskee 12 vuotta täyttäneitä, myös heitä, jotka ovat ottaneet kaikki koronarokotukset, joihin ovat oikeutettuja.

Rokottamattomia suositellaan jäämään pois tapahtumista, joissa on korkea riski saada tartunta. Sellaisia ovat isot yleisötapahtumat, joissa ei ole yksilöityä istumapaikkaa, anniskeluravintolat, yhteislaulutilaisuudet sekä aikuisilla kontaktilajit.

Kaikkia kehotetaan hakeutumaan koronatestiin jo lievästi oireilevana, jos epäilee altistusta. Tällä hetkellä koronatestiin hakeudutaan viiveellä, mikä viivyttää tartunnanjäljitystyötä.

Rokottamattomat kouluikäiset ovat sairastuneet ja tartuttaneet rokottamattomia kavereitaan ja vanhempiaan, toisinaan rokotettujakin. Rokotus kuitenkin suojaa vaikealta tautimuodolta.

Tilannekuvatyöryhmä pitää nyt riskinä sellaisia tilaisuuksia, joissa rokottamattomia lapsia kokoontuu paljon yhteen. Tällaisia voivat olla koulujen itsenäisyyspäiväjuhlat.

Muutaman viikon päästä on ilmoitettu alkaviksi myös seurakuntien Kauneimmat joululaulut -yhteislaulutilaisuudet. Toivottavasti niitä ei tarvitse perua.

Vieläkään emme näytä pääsevän hengähtämään helpotuksesta.