Koronatilanne paheni, ja Etelä-Karjala on leviämisaluetta – rajoituksia odotettavissa ravintoloihin

Maskisuositus palasi koulujen ja varhaiskasvatuksen työntekijöille ja yli 12-vuotiaille oppilaille. Iida Mulari

Sari Pullinen

Koska Etelä-Karjala on siirtynyt koronaepidemian leviämisalueeksi, valtioneuvosto tullee asettamaan ravintolarajoituksia kokoontuessaan torstaina.

Rajoituksista voi vapautua koronapassilla. Passin voi ladata Omakanta-palvelusta puhelimeen tai tulostaa paperille. Rajoituksia suositetaan ensin ravintoloihin ja baareihin.

Viime viikolla uusia koronapositiivisia oli Etelä-Karjalassa 153, mikä on 68 enemmän kuin edellisellä viikolla ja ennätys. Edellinen ennätys oli viime maaliskuussa, 132 tartuntaa. Yksi tartuntarypäs oli eläkeläisten bussimatka. Kouluissa ei ole ollut isoja joukkoaltistumisia.

Testiin kehotetaan hakeutumaan nopeasti, mikäli saa oireita ja epäilee altistumista. Ilman täyttä rokotussarjaa tulee testiin hakeutua heti lievien oireiden ilmetessä.

Kasvomaskia suositellaan käytettäväksi ruuhkaisissa, julkisissa sisätiloissa ja joukkoliikenteessä. Maskia suositellaan myös varhaiskasvatuksen ja koulujen työntekijöille sekä yli 12-vuotilaille oppilaille.

Joulujuhlia suositellaan pitämään mahdollisimman pienissä joukoissa. Iso juhla koko koulun kesken voi olla riskialtis. Täysin rokotettuna voi osallistua pikkujouluihin, flunssaoireisena tulee jäädä kotiin.

Koronarokotuksiin pääsee ensi viikosta 48 alkaen ilman ajanvarausta Imatralla ja Lappeenrannassa.

Kommentoi