Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kela-taksin tilausnumero saa tänään rinnalleen kaksi uutta numeroa: Kelan korvaamaan kyytiin oikeutettu voi valita, hyppääkö ensi vuonna Taksi Saimaan vai Taksi Päijänteen pirssiin

Kelan korvaaman taksimatkan tilausnumero muuttuu.

Etelä-Karjalassa on 1.1.2022 alkaen kaksi palveluntuottajaa, joilta Kelan korvaamat taksimatkat tilataan. Asiakkaalla on mahdollisuus valita, kummalta palveluntuottajalta, Taksi Saimaa Oy:ltä vai Taksi Päijänne Oy:ltä, hän tilaa Kela-taksin.

Asiakas saa lisäksi halutessaan tekstiviestillä tiedon, kun auto on hyväksynyt tilauksen, sekä kuljettajan puhelinnumeron. Myös pitkäaikaiset tiedot asiakkaan oikeudesta taksin käyttöön sekä vuosiomavastuun – 300 euroa vuonna 2022 –  täyttymisestä välittyvät Kelasta palveluntuottajalle.

Jotta Kela voi korvata taksimatkan, matka pitää tilata numerosta 080 055 5123 (Taksi Saimaa Oy) tai numerosta 080 002 187 (Taksi Päijänne Oy).

Näistä numeroista tilatuista matkoista asiakas maksaa vain omavastuun, joka on enintään 25 euroa yhdensuuntaiselta matkalta. Tilauspuhelu on maksuton.

Uudet tilausnumerot tulevat käyttöön tänään maanantaina 20. joulukuuta. Niistä voi tilata matkoja, jotka tehdään 1. tammikuuta alkaen. Tämän vuoden aikana tehtävät matkat tilataan vielä vanhasta tilausnumerosta 080 050 123.

Uudet numerot palvelevat 20.–30.12. arkisin kello 8–16 ja 31.12. kello 8 alkaen ympäri vuorokauden.

Kuulo- ja puhevammaiset asiakkaat voivat edelleen tilata taksimatkansa tekstiviestillä. Asiakkaan täytyy kuitenkin ilmoittaa tietonsa ensin puhelimitse uusille palveluntuottajille. Myös tekstiviestipalvelun tilausnumerot muuttuvat.

Jos Kela on myöntänyt asiakkaalle aiemmin oikeuden vakiotaksin käyttöön, oikeus siihen säilyy, vaikka palveluntuottaja vaihtuu.

Asiakkaan kannattaa tiedustella nykyiseltä vakiotaksiltaan, jatkaako tämä kuljetuksia jommallakummalla uusista palveluntuottajista. Jos ei, asiakkaan pitää ottaa yhteyttä palveluntuottajaan uuden vakiotaksin järjestämiseksi.

Kela korvasi viime vuonna Etelä-Karjalassa 100 166 taksimatkaa. Korvauksia maksettiin 11 769 henkilölle, ja niiden kustannukset olivat 5,3 miljoonaa euroa.