Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Varas vei nukkuvan ihmisen tietokoneen ja puhelimen Lappeenrannassa, poliisi kaipaa havaintoja – Poliisin joulu meni tänä vuonna ilman puukkohippasia

Joulupäivänä aamuyöllä iäkäs ihminen nukkui kerrostaloasunnossa Lappeenrannassa, kun murtovaras tunkeutui asuntoon. Rikosylikonstaapeli Ilkka Vainikka Kaakkois-Suomen poliisista kertoo, että asunnosta vietiin kannettava tietokone ja matkapuhelin.

Asianomistajan kertoman mukaan tunkeutuja oli ollut kookas, pukeutunut tummiin vaatteisiin ja hänellä oli kasvojen edessä kaulaliina.

Poliisi tutkii omaisuusrikosta varkautena ja pyytää silminnäkijähavaintoja tai muuten asiasta tietäviä ilmoittamaan havaintonsa sähköpostilla osoitteeseen vihjeet.kaakkois-suomi@poliisi.fi tai puhelimitse numeroon 0295 414559.

Poliisi kaipaa havaintoja myös murrosta Lappeenrannan rautatieaseman ratapihalla olleeseen junaan. Murto tapahtui joulukuun puolivälissä.

Junasta anastettiin ainakin alkoholia. Siitä rikottiin useita ikkunoita, ja ravintolavaunussa tuhottiin omaisuutta. Paikalta on nähty poistuvan kaksi miestä.

Tapaninpäivänä aamuyöllä Luumäellä asianomistaja havaitsi kahden miehen tunkeutuneen teollisuushalliinsa ja ilmoitti asiasta poliisille.

Poliisi otti tapahtumapaikalta kiinni kaksi miestä, jotka tuotiin Lappeenrannan poliisiasemalle epäiltyinä varkauden yritykseen.

Vainikka huomauttaa, että vaikka tänäkin jouluna poliisilla on ollut töitä, on olemassa yksi selkeä ero viimevuotiseen. Koronajoulut poikkeavat toisistaan siinä, että tänä vuonna ei ollut väkivaltarikoksia.

– On erittäin positiivista, että puukkohippaset puuttuvat kokonaan, Vainikka huomauttaa.

Viime vuonna Vainikka kertoi, ettei muista pitkältä poliisinuraltaan yhtä väkivaltaista ja rauhatonta joulua.

Peräänajo Ruokolahdella, rattijuoppo ajoi ulos Kuutostieltä Imatralla

Ruokolahden Rasilassa tapahtui kolmen henkilöauton kolari jouluaattona päivällä. Osallisina oli seitsemän ihmistä, joista yksi loukkaantui.

Onnettomuuden syynä oli peräänajo, jonka aiheuttanut auto siirtyi vastaantulevalle kaistalle. Siihen törmäsi vastakkaisesta suunnasta tullut auto.

Peräänajoon syyllistynyt kuljettaja kertoi havainneensa edessään olleen ajoneuvon kääntyvän ja yrittäneensä jarruttaa, mutta auto oli liukunut kääntyvän ajoneuvon perään.

Autoihin tuli vaurioita. Alkoholilla ei ole osuutta tapahtuneeseen. Poliisi epäilee perään ajaneen ajoneuvon kuljettajan syyllistyneen liikenneturvallisuuden vaarantamiseen.

Kuutostiellä Imatralla henkilöauton kuljettaja menetti ajoneuvon hallinnan ja suistui tieltä joulupäivänä iltapäivällä. Hänen epäillään syyllistyneen törkeään rattijuopumukseen ja liikenneturvallisuuden vaarantamiseen. Kuljettajalle tehtiin puhalluskoe.

Ajoneuvossa oli myös matkustaja, mutta kumpikaan ei loukkaantunut.