Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Eksote rokottaa Joutsenon hyvinvointiasemalla loppiaisena ilman ajanvarausta – koronarokotukset edenneet jo neljännelle kierrokselle; pienten lasten rokotukset alkamassa 3. tammikuuta

Eksote pistää koronarokotteita Joutsenon hyvinvointiasemalla loppiaistorstaina 6. tammikuuta kello 8.30–16.

Hyvinvointiasemalla annetaan ensimmäisiä, toisia ja kolmansia rokoteannoksia 12 vuotta täyttäneille ilman ajanvarausta.

Eksote on ryhtynyt rokottamaan jo neljänsiä koronarokoteannoksia. Niitä annetaan 12 vuotta täyttäneille, jotka ovat voimakkaasti immuunipuutteisia ja joiden kolmannesta rokotuksesta on kulunut vähintään kolme kuukautta.

Kolmansia annoksia annetaan voimakkaasti immuunipuutteisille yli 12-vuotiaille, joiden kakkosrokotuksesta on kulunut aikaa vähintään 60 päivää. Kolmansia rokoteannoksia pistetään myös 60 vuotta täyttäneille sekä yli 18-vuotiaille lääketieteellisiin riskiryhmiin 1–2 kuuluville, jos toisesta rokotuksesta on vähintään kolme kuukautta. Kaikki 18 vuotta täyttäneet ovat oikeutettuja kolmanteen annokseen, jos kakkosrokotuksesta on kulunut viisi kuukautta.

Ensimmäisiä ja toisia rokoteannoksia pistetään kaikille 12 vuotta täyttäneille. Kakkosrokotukseen voivat tulla kaikki, joilla ykkösrokotuksesta on ehtinyt kulua vähintään kuusi viikkoa.

5–11-vuotiaiden koronarokotukset ovat alkamassa 3. tammikuuta.

Rokotteiden kysyntä on nyt niin suurta, että Eksote ei voi taata kaikille THL:n uusia rokotusvälejä.

Jotta rokotuspisteet ja puhelinajanvaraus eivät ruuhkautuisi entisestään, jo varattua rokotusaikaa ei pidä yrittää aikaistaa.

Eksote toivoo, että rokotusaika varattaisiin ensisijaisesti sähköisesti. Koronarokotusajanvarauksen voi tehdä korkeintaan kuuden viikon päähän.

Rokotteita pistetään lähipäivinä ilman ajanvarausta myös Armilan terveysasemalla, Isossa-Kristiinassa, Imatran Tori-Galleriassa ja Parikkalan hyvinvointiasemalla. Pahiten ruuhkautuneessa Isossa-Kristiinassa kolmannen annoksen voi saada vain ajan varaamalla.

─ Olemme saaneet lisää rokottajia ja voimme lisätä viikoittaisia rokotusmääriä entisestään, rokotuksista vastaava hoitaja Sari Kuitto kertoo Eksoten tiedotteessa.

Kuiton mukaan yksityiset työterveyshuollot ovat tulossa mukaan rokotustalkoisiin tammikuun aikana.

Ihmisten määrään suhteutettuna rokottamattomilla henkilöillä todetaan noin 15-kertainen määrä koronatartuntoja kahdesti rokotettuihin verrattuna.

Etelä-Karjalassa raportoidaan tällä hetkellä noin 30 tartuntaa päivässä. Määrä on niin suuri, ettei kaikkia altistuneita pystytä Eksoten mukaan enää jäljittämään ja soittamaan läpi.

Hoitotoimenpiteet on tarpeen keskittää korkean riskin potilaisiin, ja siksi Eksote toivoo lievemmin sairastuneiden henkilöiden ottavan vastuun omasta tilanteestaan ja karanteenistaan.