Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Navettarakennuksessa Punnan kylässä syttyi tulipalo sunnuntaina – navetassa olleet 30 nautaa eivät vahingoittuneet

Joutsenon Punnan kylässä sijaitsevassa navettarakennuksessa syttyi tulipalo sunnuntaina. Omistajat olivat havainneet navetasta nousevan savua, hälyttäneet pelastuslaitoksen paikalle ja aloittaneet alkusammutuksen.

Etelä-Karjalan pelastuslaitoksen mukaan alkusammutus oli tehty erittäin ansiokkaasti usealla jauhesammuttimella, mikä oli rajoittanut paloa huomattavasti.

Pelastuslaitoksen yksiköiden saapuessa paikalle savunmuodostus navetan avonaisesta ovesta ja kattorakenteista oli kohtalaista. Joitakin liekkejä näkyi myös navetan sisällä.

Palo sijaitsi 300–400 neliömetrin suuruisen navettarakennuksen kattorakenteissa. Pelastuslaitos purki välipohjarakenteita ja sammutti palon.

Pelastuslaitoksen mukaan rakenteita jouduttiin purkamaan noin yhden neliömetrin alueelta, ja palo- ja purkuvahingot jäivät pieniksi.

Navetassa oli sisällä noin 30 nautaa, jotka eivät vahingoittuneet palossa. Pelastuslaitoksen mukaan eläimiä ei ollut tarve evakuoida navetasta ulos, mutta siihen oli varauduttu.

– Navetan yläkertaan muodostunut savu tuulettui pois. Naudat olivat navetassa maantasalla, eivätkä altistuneet savulle, kertoo päivystävä palomestari Pasi Korpela.

Pelastuslaitoksen mukaan palossa ei myöskään sattunut henkilövahinkoja. Omistaja oli alkusammutuksen aikaan hengittänyt savua, mutta ensihoitoyksikkö tarkasti hänet palopaikalla.

Pelastuslaitoksen mukaan palo on saanut alkunsa navettarakennuksessa olleista lisälämmittimistä. Sähkö- ja polttoainekäyttöiset lämmittimet olivat sijainneet navetan teknisessä tilassa.

– Ilmeisesti navetassa ollut nauta on kuonollaan sulkenut teknisen tilan oven, jolloin lisälämmitin on ollut ovea vasten ja palo on saanut alkunsa, Korpela kertoo.

Sammutustyöt kestivät puolitoista tuntia. Hälytys palosta tuli kello 12.58.