Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Koronarajoitukset jatkumassa kuukaudella

Etelä-Karjalan koronanyrkki esittää Etelä-Suomen aluehallintovirastolle (AVI) nykyisten koronarajoitusten jatkamista kuukaudella 20. helmikuuta asti.

Tämä tarkoittaisi muun muassa sisätiloissa järjestettävien yleisötilaisuuksien osallistujamäärän rajaamista edelleenkin korkeintaan 50 henkilöön.

Tiistaina kokoontunut tilannekuvaryhmä päätti jatkaa myös laajaa etätyö- ja etäkokoussuositusta, vahvaa kasvomaskisuositusta ruuhkaisissa julkisissa sisätiloissa sekä suositusta keskeyttää aikuisten merkittävän ja kohtalaisen riskin joukkueurheilu ja ryhmäharrastukset.

Kahden viikon ilmaantuvuusluku jatkaa nousuaan ja on tällä hetkellä 863,5 per 100 000 asukasta.

Tartunnan saaneissa korostuu nuorten aikuisten osuus. Myös lapsia on viime viikon aikana sairastunut yhä enemmän koronaan.

Jos lapsi altistuu varhaiskasvatuksessa, koulussa tai harrastuksen parissa, lapsen on heti oireiden ilmaannuttua jäätävä pois varhaiskasvatuksesta tai lähiopetuksesta ja vältettävä kodin ulkopuolisia kontakteja vähintään viiden vuorokauden ajan.

Jos rokottamaton lapsi altistuu koronavirukselle perheen sisällä, on lapsen hyvä olla pois varhaiskasvatuksesta tai koulusta viiden päivän ajan, vaikka lapsella ei olisi oireita, Eksote ohjeistaa.

Positiivisen koronavirustestituloksen saaneen on jäätävä karanteeniin viideksi vuorokaudeksi ja ilmoitettava tartuntariskistä kaikille jo kaksi vuorokautta ennen oireiden alkamista tapaamilleen henkilöille. Heidän on hakeuduttava koronatestiin tai tehtävä kotitesti, jos heille tulee flunssan tyyppisiä oireita.