Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Huumekuskin takaa-ajotilanne Kuutostiellä päättyi kiinniottoon Jänhiälässä

Etelä-Karjalassa on viikonlopun aikana syyllistytty useisiin liikennerikoksiin. Niistä vakavin tapahtui sunnuntaina aamuyöllä, jolloin poliisi tavoitti henkilöauton kuljettajan Pajarilassa Lappeenrannassa. Rikosylikonstaapeli Ilkka Vainikka kertoo, että tilanne johti pitkään ja polveilevaan takaa-ajoon Kuutostiellä ja sen lähiympäristössä.

– Siinä on ajeltu Kuutostien lähellä vähän eri puolilla kaupunkia, Vainikka kuvaa.

Poliisi näytti Pajarilassa autoilijalle pysähtymismerkkiä, mutta hän ei näitä noudattanut, vaan lähti pakenemaan poliisia huomattavalla ylinopeudella.

Takaa-ajo eteni Kuutostieltä Vaalimaantielle, jonka alkupäähän poliisi oli levittänyt piikkimaton kuljettajan pysäyttämiseksi. Matkue jatkoi takaisin Kuutostielle ja tällä kertaa itään.

Matka jatkui Vainikan mukaan vanteilla, kunnes poliisin onnistui pysäyttää auto viimein Jänhiälän kohdalla renkaiden tyhjennyttyä.

– Kyllähän se vaaraa aiheuttava takaa-ajotilanne on ollut kaiken kaikkiaan, Vainikka sanoo.

Tapahtumasarjan aikana kuljettaja ehti syyllistyä useaan eri rikokseen. Epäiltyjä nimikkeitä ovat rattijuopumus, huumausaineen käyttörikos, kulkuneuvon kuljettaminen oikeudetta sekä törkeä liikenneturvallisuuden vaarantaminen. Sekä kuljettaja että kyydissä ollut matkustaja otettiin kiinni.

– Kuljettajaa epäillään huumausaineen käyttörikoksesta ja matkustajaa huumausainerikoksesta, Vainikka korostaa.