Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Koulubussi ajoi ojaan Joutsenossa – Ei henkilövahinkoja, korvaava kyyti vei oppilaat kotiin

Koulubussi ajoi ojaan Joutsenossa Partalantiellä maanantaina iltapäivällä. Henkilövahinkoja ei sattunut, mutta bussi juuttui lumeen sen verran tiukasti, että tarvittiin hinausauto irrottamaan se penkasta.

Heikki Turunen linja-autoyritys Toimi Vento ky:stä kertoo, että tilanne oli nopeasti ohi, sillä korvaava kyydistys järjestyi pian tilalle.

– Kyyditys myöhästyi vain noin kymmenen minuuttia, Turunen kertoi.

Auto suistui ojaan niin päin, että aluksi lumi painoi ovia. Lunta saatiin kaivettua kuitenkin pois ovien edestä ja ne saatiin auki.

Apuna oli ulkopuolisiakin henkilöitä, mutta Etelä-Karjalan pelastuslaitokselle ei tullut tehtävää asiasta.

Turusen mukaan koululaiset eivät hätääntyneet, vaan hän oli kuullut kuljettajalta, että pientä naurahteluakin oli kuulunut. Hänellä ei ollut tietoa, kuinka monta koululaista bussissa tässä vaiheessa oli.

Asia käydään läpi vielä koulussa

Joutsenon koulun rehtori Anu Urpalainen arvioi, että bussissa on voinut olla kymmenkunta vastaanottokeksuksne ja Kähärilän suunnan koululaista. Mukana oli kaikenikäisiä peruskoululaisia, sillä maanantaisin koulu päättyy 1.–9. luokkalaisilta kello 13.15.

Koulu lähetti tiedon asiasta Wilman kautta, ja pyysi vanhempia tarvittaessa olemaan yhteydessä, mutta ainakaan kello 16 mennessä ei yhtään yhteydenottoa ollut tullut.

Urpalaisen mukaan asiaa kuitenkin käsitellään ja käydään läpi tiistaina koulussa, jotta kenellekään ei jää hädän tai turvattomuuden tunteita onnettomuuden jälkeen.

Kyydityksessä oli mukana muun muassa valmistavan opetuksen pieniä oppilaita, joilla ei välttämättä ole kielitaitoa ymmärtää asiaa. Urpalaisen mukaan myös siksi asiasta kerrottiin heti laajalla jakelulla.