Joutsenon Lintukankaalla sijaitsevan omakotikiinteistön omistaja saa maksettavakseen 3 000 euron uhkasakon, koska ei purkanut kokonaan romahtanutta talousrakennusta eikä siivonnut pihaa

Kaupunki on pienentänyt Lintukankaalla sijaitsevan omakotikiinteistön omistajalle määrättyä uhkasakkoa, koska tämä on toteuttanut osan kiinteistön kunnostuskehotuksessa vaadituista toimenpiteistä.

Koska kaikkia toimenpiteitä ei ollut määräajassa eikä senkään jälkeen tehty, rakennuslautakunta päätti viime viikolla tuomita aiemmin asetetusta uhkasakosta maksettavaksi 3 000 euroa.

Rakennusvalvonta puuttui kiinteistön tolaan useasti vuosien varrella.

Kun asuinrakennuksen katto oli vielä tammikuussa 2020 painunut ja hormi huonokuntoinen, talousrakennuksen katto romahtanut ja pystyyn jääneiden ulkoseinien sisäpuolella sekalaista tavaraa, hoitamattomalla pihalla autonromu ja luvatta pystytetty tynnyrisauna, asia siirtyi rakennuslupajaoston käsiteltäväksi.

Se antoi kiinteistön omistajalle huhtikuun 2020 loppuun asti aikaa saattaa asiat kuntoon. Kehotusta tehostettiin asettamalla 5 000 euron uhkasakko.

Omistaja kunnostikin asuinrakennuksen, haki ja sai tynnyrisaunalle rakennusluvan ja purki osan talousrakennuksesta.

Tarkastuksissa elokuussa ja syyskuussa 2020 todettiin, että kunnostustoimenpiteitä oli silti edelleen suorittamatta ja kiinteistön ulkoasu yhä epäsiisti.

Tilanne oli sama, kun tarkastusinsinööri kävi tontilla kesäkuussa 2021 ja uudelleen helmikuussa 2022, ennen kuin uhkasakon maksuun panosta päätettiin rakennuslautakunnassa.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka