Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Koronapotilaita on nyt paljon keskussairaalassa, ja heidän hoitonsa haukkaa suuren osan myös teho-osaston paikoista

Koronatartunnat lisääntyvät Etelä-Karjalassa edelleen, ja potilaita on sairaalahoidossa paljon. Näin kiteytti maakunnan koronatilanteen eilen koolla ollut alueellinen COVID-19-tilannekuvaryhmä.

Merkkejä epidemian tasaantumisesta ei vielä ole näkyvissä, päinvastoin: tautitapauksia rekisteröidään viikko viikolta edellistä viikkoa suurempia lukuja. Myös jätevesiseuranta tukee epidemian tämänhetkistä kuvaa.

Koronapotilaiden hoito haukkaa suuren osan keskussairaalan kuusipaikkaisen tehohoito-osaston kapasiteetista.

– Tilanne teho-osastolla vaihtelee päivittäin, samoin erikoissairaanhoidossa. Erityisesti sairaalan K4-osastolla on paljon potilaita, ja erikoissairaanhoito kuormittuu, infektioylilääkäri Pekka Suomalainen toteaa tilannekuvaryhmän tiedotteessa.

Maakunnassa on ilmennyt myös norovirusta.

Koronarokotuksia voi yhä käydä ottamassa ilman ajanvarausta IsonKristiinan rokotuspisteellä Lappeenrannassa ja ToriGallerian rokotuspisteellä Imatralla. Lisäksi Armilan terveysasemalla pistetään rokotteita sunnuntaina 27. helmikuuta kello 9–14.30.

Uusi koronarokote – mRNA–rokotteita perinteisemmällä teknologialla valmistettu proteiiniadjuvanttirokote Nuvaxovid – tulee Lappeenrannassa saataville maaliskuussa. Novavax–lääkeyhtiön kehittämällä Nuvaxovidilla voidaan rokottaa henkilöitä, jotka eivät voi tai halua ottaa mRNA–rokotteita.