Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Alueraati kysyy joutsenolaisten mielipiteitä joukkoliikenteestä; kyselyn tuloksia avataan asukastilaisuudessa, jonka aiheena on liikennesuunnittelun ohella kaavoitus

Joutsenon alueraati kysyy joutsenolaisten mielipidettä Joutsenon ja Lappeenrannan välisestä julkisesta liikenteestä.

Alueraati on asettanut jo kahden valtuustokauden aikana julkisen liikenteen kehittämisen välillä Joutseno–Lappeenranta omaksi kärkitavoitteekseen.

Liikenneyhteyksien parantamiselle on alueraadin mielestä tarvetta nimenomaan Joutsenon keskustataajaman ja Korvenkylän sekä Lappeenrannan taajamakeskustan välillä.

Joutsenossa ei ole kaupungin organisoimaa paikallisliikennettä, vaan Kaakkois-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskuksen (ELY) hallinnoimaa lähi- ja kaukoliikennettä. Tähän alueraati ajaa muutosta.

– Joutsenon alueraadin tavoitteena on saada paikallisliikenne ulottumaan myös Joutsenoon ja sen olevan sujuvaa ja säännöllistä, sanoo Joutsenon alueraadin puheenjohtaja Karoliina Ahtiainen alueraadin lehdistötiedotteessa.

Paikallisliikenteen ulottaminen Joutsenoon on tärkeää myös liikuntarajoitteisten näkökulmasta. Koska lähiliikenteen linja-autot eivät ole matalalattiabusseja, liikuntarajoitteisten on hankala käyttää julkista liikennettä.

– Se ei ole yhdenvertaisen ja tasa-arvoisen kohtelun täyttävää toimintaa, huomauttaa Pia Pulliainen, alueraadin sekä Lappeenrannan kaupungin vammaisneuvoston ja sen esteettömyystyöryhmän sihteeri.

Myöskään lapsiperheiden yhdenvertaisuus ei toteudu, sillä paikallisliikenteen kyytiin pääsee ilmaiseksi lastenvaunujen ja rattaiden kanssa.

Alueraati kantaa huolta myös joutsenolaisnuorten koulunkäynnistä lukioissa ja muissa kantakaupungilla sijaitsevissa oppilaitoksissa.

Kysely on avoinna 20. maaliskuuta asti. Siihen voi vastata joko sähköisesti (https://response.questback.com/lappeenrannankaupunki/alueraati) tai Joutsenon kirjastosta saatavalla paperilomakkeella.

Kyselyn tuloksia käydään läpi Joutsenon koululla tiistaina 29.3. kello 17–20 järjestettävässä asukastilaisuudessa. Tilaisuuden aiheita ovat Joutsenon kaavoitus ja liikennesuunnittelu. Mukana tilaisuudessa on virkamiehinä niin kaupungilta kuin ELY-keskukselta.