Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Huomenna alkava puolustusharjoitus näkyy ja kuuluu Joutsenossa keskiviikosta perjantaihin

Karjalan prikaatin johtama paikallispuolustusharjoitus Etelä-Karjala 22 järjestetään Joutsenon, Lappeenrannan, Vainikkalan, Taipalsaaren ja Imatran alueilla ensi viikolla 7.–11. maaliskuuta.

Joutsenossa harjoitus näkyy keskiviikosta perjantaihin 9.–11.3., kun siihen osallistuvat joukot harjoittelevat muun yhteiskunnan seassa. Asukkaille tämä voi tietää ajoittaista meluhaittaa tai alueiden käytön rajaamista.

Harjoituksessa käytetään kovia ampumatarvikkeita ainoastaan Taipalsaaren ampuma-alueella.

Harjoitusviikon aikana Lappeenrannan, Taipalsaaren ja Vainikkalan alueilla liikkuu myös raskaita ajoneuvoja kaikkina vuorokauden aikoina.

Harjoitukseen osallistuu kaikkiaan noin 1 200 henkilöä: Puolustusvoimien palkattua henkilökuntaa, varusmiehiä ja reserviläisiä sekä viranomaisia.

Harjoitukseen osallistuu joukkoja Karjalan prikaatista ja Maasotakoulusta sekä henkilöstöä Logistiikkalaitokselta, Puolustusvoimien johtamisjärjestelmäkeskukselta ja Sotilaslääketieteenkeskukselta.

Viranomaisyhteistoiminnassa ovat Puolustusvoimien lisäksi mukana muun muassa Kaakkois-Suomen rajavartiosto, Tulli, Etelä-Karjalan pelastuslaitos, Kaakkois-Suomen poliisilaitos, Kaakkois-Suomen ELY-keskus, Eksote, Maahanmuuttovirasto, Etelä-Suomen AVI sekä Lappeenrannan kaupunki.