Etelä-Karjalan museo kerää tulevaan näyttelyynsä tarinoita sukupuolten tasa-arvosta

Etelä-Karjalan museossa avautuu syksyllä sukupuolten tasa-arvoa ja sen puutetta kepeällä otteella käsittelevä Esihistoriallisten asenteiden museo -näyttely.

Näyttelyssä tarkastellaan tasa-arvon kehitystä historian hämäristä nykypäivään museon omien kokoelmien ja lastenoikeusjärjestö Plan International Suomen tuottaman kansainvälisen kuvamateriaalin kautta.

Näyttelyyn haetaan myös tarinoita yleisöltä. Niitä voi jättää Lappeenrannan museoiden Finna-sivuston (https://lappeenrannanmuseot.finna.fi/) palautetoiminnon kautta maaliskuun loppuun saakka.

Teemaksi tarinalle voi valita esimerkiksi työelämän eriarvoisuuden, sukupuolen moninaisuuden, naisten vähättelyn tai erilaiset sukupuolistereotypiat kuten: ”tosimies ei itke” tai ”naisen paikka on kotona”.

Tarinoita voi kirjoittaa kuka vain, mutta niiden tulee liittyä johonkin museon kokoelmaesineeseen sekä sukupuoleen tai tasa-arvoon. Näyttelyyn valikoidut esineet löytyvät Finnasta hakusanoilla ”Esihistoriallisten asenteiden museo”.

Tarinat tulevat esille näyttelyyn nimettöminä.

Esihistoriallisten asenteiden museo -näyttely on esillä Etelä-Karjalan museossa Lappeenrannan linnoituksessa 22.10.2022–6.4.2023.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka