Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Onko sinulla kysymyksiä tai ideoita Joutsenon liikenteesta, kaduista ja kaavoituksesta? Niihin saa vastauksia tiistain asukastilaisuudessa Joutsenon koululla

Joutsenon uudella koululla pidetään tiistaina 29. maaliskuuta asukastilaisuus, jossa keskustellaan kaduista, liikenteestä sekä kaavoituksesta.

Joutsenon koulun aloitettua toimintansa on herännyt keskustelu katu- ja liikenneverkoston kehittämisestä toimivammaksi ja turvallisemmaksi.

Asukkaita huolettaa etenkin Penttiläntie, joka koetaan turvattomaksi lapsille. Myös koulun edustan liikennejärjestelyt puhuttavat. Linja-autopysäkeille kaivataan katoksia, ja Saimaantien yleisilme kaipaa uudistamista.

Joutsenon katu- ja liikenneverkosta vastaavat Lappeenrannan kaupunki ja Kaakkois-Suomen ELY-keskus, ja tilaisuudessa ovat edustajat molemmista, kaupungilta kaupungininsinööri Olli Hirvonen ja ELYltä johtaja Kari Halme ja liikennejärjestelmäasiantuntija Joel Peiponen. Kaavoituksesta kertoo kaupungin asemakaava-arkkitehti Matti Veijovuori.

Tulijoille tiedoksi, että koulun vierasparkkipaikat löytyvät Vitjamäentieltä. Parkkipaikalta bussipysäkkien vierestä lähtee polku ylös oikealle koulun pääovelle (A–ovi).

Koulun sisätiloissa ei saa käyttää ulkojalkineita. Saatavilla on kenkien suojuksia, ellei halua tuoda omia sisäjalkineita.

Joutsenon alueraadin järjestämä tilaisuus pidetään tiistaina 29. maaliskuuta kello 17–19.30 Joutsenon koululla osoitteessa Vitjamäentie 3.

Avoimeen asukastilaisuuteen on varattu kahvit 50 hengelle.