Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Koronatilanne on tasaantumassa Etelä-Karjalassa – tauti aiheuttaa kuitenkin niin paljon henkilökunnan sairauspoissaoloja, että koronanyrkki luonnehtii keskussairaalan ja hoivakotien tilannetta kriittiseksi

Tilanne Etelä-Karjalan keskussairaalassa ja maakunnan hoivakodeissa on kriittinen koronasta johtuvien henkilökunnan sairauspoissaolojen takia, tiedottaa tiistaina kokoontunut alueellinen COVID-19-tilannekuvaryhmä.

– Suunnittelemme parhaillaan joidenkin avoterveydenhuollon hoitajien siirtymistä avuksi sairaalaan, kertoo ryhmän puheenjohtaja Tuula Karhula.

Myös sairaalakuormitus on korkeaa.

─ Tänään on 15 koronapotilasta keskussairaalassa, ja kun uusia hoitojaksoja alkaa päivittäin 3–6, on se hoitajille hyvin kuormittavaa työtä, sairaalan johtaja Marjo Numminen sanoi Eksoten tiistaina julkaisemassa lehdistötiedotteessa.

Koronatautitilanne on Etelä-Karjalassa tasaantumassa, ei kuitenkaan vielä selvästi laskemaan päin.

Vahvan kasvomaski- sekä etätyö- ja etäkokoussuosituksen voimassaoloa on jatkettu huhtikuun loppuun asti. Etelä-Karjalassa on voimassa myös tartuntatautilain pykälä, joka koskee tilojen terveysturvallisuutta.