Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Saunaisäntä vuokraa Hinkasta myös huvilan

Hinkan saunoja vuodesta 2021 pyörittänyt Petri Ikonen laajentaa yrityksensä Nisuko Oy:n toimintaa ja samalla lisää Hinkanrannan sauna- ja matkailutarjontaa. Ikonen vuokraa kaupungilta myös yleisösaunojen naapurissa sijaitsevan Hinkan huvilan.

Kaupunkikehityslautakunta hyväksyi huvilan lisäämisen aiempaan, vain yleisösaunoja koskeneeseen vuokrasopimukseen tiistaina.

Vuonna 1960 valmistunut huvila on ollut kaupungin henkilökunnan vuokrakäytössä. Vuokraustoiminta ei kuitenkaan ole kaupungin mukaan ollut viime vuosina vilkasta. Henkilöstö voi vuokrata huvilaa ja sen sisältämää saunaa edelleen.

Hinkanranta sijaitsee Saimaan Hinkanlahdella Rantatien varrella. Yleisösaunojen naapurissa, niiden ja Hinkan huvilan välissä, on Saimaan saunaseuran savusauna.

Ikonen suunnittelee, että alueella voisi harjoittaa pienimuotoista telttayöpymistä. Rantatietä pitkin kulkee kolme pyöräilyreittiä, ja pyöräilijät ovat kaivanneet yöpymismahdollisuutta.