Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Maahanmuuttoviraston ylijohtaja Jari Kähkönen jättää tehtävänsä – Kähkönen ei jätä Migriä kokonaan, mutta jatko selviää myöhemmin

Maahanmuuttoviraston ylijohtaja Jari Kähkönen jättää tehtävänsä toukokuun alussa. Hän aloitti määräaikaisen tehtävänsä viraston päällikkönä syyskuussa 2020.

Kähkönen siirtyi ylijohtajaksi Konnunsuolta, jossa hän toimi vastaanottokeskuksen johtajana vuodesta 2009. Hän kertoo, ettei nyt lähde Maahanmuuttovirastosta kokonaan, vaan jatko selviää myöhemmin.

Asetin itselleni korkeat tavoitteet, kun otin ylijohtajan tehtävän vastaan.

Jari Kähkönen

– Asetin itselleni korkeat tavoitteet, kun otin ylijohtajan tehtävän vastaan. Maahanmuuttovirasto on kasvanut viime vuosina suureksi toimijaksi samaan aikaan, kun maahanmuutosta on tullut Suomeen merkittävä yhteiskunnallinen tekijä, Kähkönen perustelee päätöstään.

Virastoon on kohdistunut voimakkaita kehittämisodotuksia automaation käyttöönotosta toimintakulttuurin muutokseen. Edistystä on saatu aikaan, mutta Kähkönen ei pidä niitä riittävinä.

– Suomi tarvitsee sujuvaa maahanmuuttoa ja Maahanmuuttovirasto ripeää uudistumista. Seuraajani työ ei ole helppo, sillä Suomen maahanmuuttojärjestelmä on rakennettu eri lähtökohdista kuin tämän hetken yhteiskunnalliset tarpeet.

Kähkönen kertoi, että hänen päätökseensä vaikuttivat myös painavat henkilökohtaiset syyt ja hänen perheensä hyvinvointi. Hän asuu perheineen Lappeenrannassa.

Ylijohtajaa sijaistaa viraston apulaispäällikkö Elina Immonen. Maahanmuuttoviraston ylijohtajan nimittää valtioneuvosto. Sisäministeriö vastaa uudenylijohtajan rekrytoinnin käytännöistä ja siihen liittyvästä tiedottamisesta.