Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Korvenkylän automuseolla juhlitaan tänään satavuotiasta rekisterikilpeä Suomen rekisterikilpimuseon avajaisten merkeissä

18. toukokuuta 1922 annettiin asetus suomalaisen ajoneuvokaluston rekisteröimisestä yhtenäisen rekisterijärjestelmän alle. Tasan sata vuotta myöhemmin, tänään keskiviikkona 18.5. 100-vuotiasta rekisterikilpeä juhlitaan Etelä-Karjalan automuseolla Korvenkylässä. Automuseolle on perustettu Suomen rekisterikilpimuseo, jonka virallisia avajaisia vietetään tänään kello 18 alkaen.

Museota pyörittävä Etelä-Karjalan Vanhat Ajoneuvot ry (EKVA) teki vuosi sitten Traficomille esityksen kahdesta uudesta rekisterikilpityypistä, jotka olisi voitu lanseerata 100-vuotisjuhlavuoden kunniaksi. Esitys ei yhdistyksen ja sen puheenjohtajan Pasi Sotaraudan harmiksi mennyt läpi.

– Toivottavasti ajatuksemme pienemmästä mustapohjaisesta kilvestä saa vielä jossain vaiheessa tuulta alleen, Sotarauta toivoo EKVAn lehdistötiedotteessa.

Rekisterikilpimuseon seinälle on koottu mahdollisimman kattava kokoelma rekisterikilpiä järjestelmän koko 100-vuotisen historian ajalta. Ison osan kilvistä museo on saanut Ahvenanmaan maakuntahallitukselta, Traficomilta, Puolustusvoimilta ja Mobiliasta. Myös yhdistyksen jäsenet ja muut paikalliset ajoneuvoharrastajat ovat kaivelleet kilpiä kätköistään.

– Ihan kaikkia kilpityyppejä emme ole vieläkään onnistuneet löytämään, joten osan tilalla on paperiset näköispainokset. Ne vaihdetaan aitoihin, kun oikeanlainen sattuu kokoelmaamme tiensä löytämään, Sotarauta sanoo.

Avajaisjuhla on yleisölle avoin. Paikalle toivotaan saapuvaksi ennen muuta vanhojen ajoneuvojen harrastajia vanhoilla ajoneuvoillaan ja vanhoilla kilvillään.

– Palkitsemme tilaisuudessa vanhimman paikalle tulleen ajoneuvon, jossa on vanhin alkuperäinen ja voimassa oleva rekisterikilpi kiinni, Sotarauta vinkkaa.

Suomen rekisterikilpimuseon avajaiset Etelä-Karjalan automuseolla (Harmaakalliontie 5) ke 18.5. klo 18. Museo normaalisti avoinna ti–pe ja su 12–18 sekä la 10–15 30.9. asti.