Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Maksuttoman ehkäisyn kokeilu alkoi tänään Etelä-Karjalassa

Etelä-Karjalassa kokeillaan maksuttoman ehkäisyn tarjoamista alle 25-vuotiaille. Kokeilu aloitettiin tänään maanantaina 23.5. Eksoten ehkäisy- ja perhesuunnitteluneuvoloissa, opiskeluterveydessä, äitiysneuvoloiden jälkitarkastuksessa sekä joissakin kouluterveydenhuollon toimipisteissä.

Maksuton ehkäisy on osa laajempaa Eksoten ehkäisypalvelutoiminnan uudistamista ja seksuaaliterveyden edistämisen keinovalikoimaa.

– Maksuttoman ehkäisyn kokeilun avulla pyrimme parantamaan laatua ja yhdenmukaistamaan perusterveiden nuorten ehkäisyn aloitusta palvelupisteissämme. Lisäämme terveydenhoitajien osaamista ja valmiutta antaa ehkäisypalveluja. Viisi seksuaalineuvojaa koulutetaan Eksoten peruspalveluihin, neuvolapalvelujen esimies Anu Koponen kertoo Eksoten tiedotteessa.

Seksuaali- ja lisääntymisterveyttä edistämällä ja terveyseroja kaventamalla parannetaan väestön terveyttä ja hyvinvointia.