Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Koirat pääsevät temmeltämään omaan puistoon ennen juhannusta – sitä ennen Joutsenon ensimmäistä koirapuistoa siistitään talkoilla

Joutsenon koirapuisto pyritään saamaan käyttöön juhannukseen mennessä, tiedottaa Lappeenrannan kaupunki.

Rakentaminen Hongistontien varren metsässä on aloitettu talvitauon jälkeen, ja koirapuistoon on asennettu aita.

Ennen kuin koirat pääsevät puistoon, koirapuistossa järjestetään talkoot kesäkuun ensimmäisellä viikolla. Talkoisiin voi ilmoittautua toukokuun aikana.

Alue on aidattu 1,5 metriä korkealla aidalla.

Aitaus on jaettu kahteen osaan: pienille koirille on noin 900 neliömetrin laajuinen aitaus ja isoille koirille noin 2 500-neliöinen aitaus.

Molempiin aitauksiin kuljetaan yhteisen eteisen kautta. Näin varmistetaan, etteivät koirat pääse karkuun aitauksesta, kun porteista kuljetaan.

Koirapuistoon tulee vielä penkkejä, roska-astioita ja ilmoitustaulu. Ilmoitustaululla on koirapuiston säännöt, joita koirapuiston käyttäjien tulee noudattaa, jotta puisto pysyy siistinä ja on mukava käyttää.

Koirapuiston sisäpuolisten alueiden siisteydestä pitävät huolta koirapuiston käyttäjät itse. Kaupunki tyhjentää roska-astiat ja vastaa koirapuiston rakenteista kuten aidasta ja kalusteista.

Tarvittaessa kaupunki toimittaa paikalle muun muassa kivituhkaa, jolla käyttäjät voivat kunnostaa aitauksen sisäpuolista aluetta.

Talkoisiin odotetaan koirapuiston tulevia käyttäjiä raivaamaan ja siistimään aitauksen sisäpuolista aluetta.

Joutsenon koirapuistolle on perustettu oma Facebook-ryhmä nimellä Joutsenon koirapuisto, johon koirapuistotoiminnasta kiinnostuneet voivat käydä liittymässä.

Talkoisiin voi ilmoittautua Facebook-ryhmän lisäksi sähköpostitse pia.pulliainen@lappeenranta.fi toukokuun loppuun mennessä.