Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Navettarakennus tuhoutui täysin tulipalossa Muukonkankaalla Lappeenrannassa – Palo on saatu hallintaan eikä leviä maastoon

Rakennus oli viime vaiheissaan hevostallina. Laitumella olleet tilan hevoset säästyivät palolta.

Maatalon pihapiirin navettarakennus tuhoutui tulipalossa Muukonkankaalla Lappeenrannassa. Hälytys keskisuuresta rakennuspalosta Saarnialantiellä tuli kahden aikaan iltapäivällä.

Päivystävä palomestari Petri Pätilä kertoo, että rakennus tuhoutuu palossa täysin.

– Tällä hetkellä estämme palon leviämistä maastoon, rakennuksia ei ole niinkään vaarassa. Maasto on pirun kuivaa, Pätilä kommentoi tapahtumapaikalta iltapäivällä.

Navetassa ei ollut eläimiä, eikä palo vaarantanut tilan asukkaita. Rakennuksen sisällä oli Pätilän mukaan enimmäkseen heinää.

Rakennus toimi hevostallina

Navetta oli ollut ennen tuhoaan hevostallina, selviää Etelä-Karjalan pelastuslaitoksen tiedotteesta. Paikalla ollut Kaakon Viestinnän toimittaja Tiina Mansikka kertoo, että perheen hevoset olivat kaikeksi onneksi ulkona palon syttymishetkellä.

– Tilan naapurin mukaan perheellä on hevosia, ehkä hevonen ja poni, jotka olivat laitumella palon syttyessä, Mansikka kertoo.

Rakennus oli jo täyden palon vaiheessa ensimmäisten pelastusyksiköiden saapuessa kohteeseen, ja sen katto romahti kokonaan alas sammutustöiden alkuvaiheessa, selviää tiedotteesta.

Ripeiden ensitointen ansiosta palo ei levinnyt pihapiirin päärakennukseen eikä läheiseen metsään. Pelastuslaitos antaa rakennuksen palaa loppuun ja keskittyy lähiympäristön suojaamiseen.

Palon syttymissyytä Pätilä ei tässä vaiheessa osaa arvioida. Pelastuslaitos ja poliisi tutkivat asiaa yhteistyössä, kunhan rakennus on kokonaan sammunut.

Heinäpaaleja raivataan ylisiltä

Ennen kello kuutta illalla palopaikalla oli käynnissä sammutusraivaus.

– Navetan ylinen oli täynnä heinää, ja niitä palavia heinäpaaleja puretaan nyt kaivinkoneella pois. Sammutusraivaus, summaa Pätilä.

Palo oli saatu kokonaisuudessaan hallintaan, vaikka etäpesäkkeitä jouduttiin vielä illalla sammuttamaankin.

– Ei tästä kauaa ole vielä, kun sieltä metsän laidasta käytiin yksi kytöpalo tähän paloon liittyen sammuttamassa. Tosi kuivaa tuntuu tuo maasto olevan, vaikkei metsäpalovaroitus olekaan voimassa, toteaa Pätilä.

Pätilän arvion mukaan sammutustyöt saadaan valmiiksi iltakahdeksaan mennessä. Palopaikan jälkivartionti luovutetaan omistajalle, kunhan pelastuslaitos on varmistanut, ettei rakennuksen raunioissa piile enää kytöjä.

Muokattu 1.6.2022 klo 15.52: otsikon paikkatietoa korjattu. Päivitetty klo 18.56: lisätty jälkimmäinen väliotsikko ja sen jälkeiset tiedot, lisäksi muokattu otsikkoa.